Casa de Colón

Las Palmasin historiallisessa osassa, Veguetassa, sijaitseva Casa de Colón on pakollinen vierailukohde historiasta ja arkkitehtuurista kiinnostuneille. Tämä osa toimi Las Palmasin kaupungin keskustana 1400-luvun lopussa. Nykyisin vierailijat suuntaavat tänne tunnelman ja kauniiden rakennusten, kuten kirkkojen, museoiden ja taidegallerioiden, perässä.

Kaunista siirtomaatyylistä arkkitehtuuria

Yksi puhutuimmista rakennuksista on Casa de Colón, ja on helppo ymmärtää, miksi. Tunnettu siirtomaatyylinen talo tekee vaikutuksen mahtavalla ja omalaatuisella portillaan, tummilla puuparvekkeillaan sekä kiviholvien ja puutarhojen sisäpihallaan. Nuorempia vieraita tapaavat kiinnostaa puhuvat papukaijat, jotka asustavat rakennuksen sisäpihalla.

Tässä palatsimaisessa rakennuksessa asui aikanaan Gran Canarian ensimmäinen kuvernööri. Nimi Casa de Colón tarkoittaa suomeksi “Kolumbuksen taloa”. Nimi juontaa siitä, että itsensä Kristoffer Kolumbuksen kerrotaan asuneen talossa toistuvilla Kanariansaarten vierailuillaan.

Kristoffer Kolumbuksen talo museona

Kristoffer Kolumbuksen taloa on vuosien varrella kunnostettu ja käytetty monin eri tavoin. 1950-luvun alusta osat talosta ovat toimineet museona, mutta täällä järjestetään myös luentoja, tilapäisiä näyttelyitä ja muunlaisia tapahtumia.

Museossa on esillä Kolumbukseen ja hänen uudelle mantereelle suuntautuneisiin matkoihinsa liittyviä esineitä ja historiallisia kuvauksia. Näyttelyesineistöön kuuluu muun muassa laivojen pienoismalleja, navigointivälineitä ja vanhoja merikarttoja. Museossa keskitytään kuvaamaan myös Kanariansaarten ja Amerikan historiaa.

Museon taidekokoelma tarjoaa oman syynsä vierailla Casa de Colónissa.

Rakennus on arvostettu osa Las Palmasin historiallista Veguetan kaupunginosaa, joka sijaitsee Las Palmasin eteläosassa. Museo, jonka sisäänkäynti sijaitsee osoitteessa Colón St. 1, on avoinna yleisölle viikon kaikkina päivinä pyhäpäiviä lukuun ottamatta. Sisäänpääsy maksaa 4 euroa.

Rakennuksen yhteydessä toimii myös kirjasto, johon ei ole sisäänpääsymaksua. Tämän sisäänkäynti sijaitsee Plaza del Pilar Nuevo -aukiolla.