Pico de las Nieves

Monille Gran Canaria merkitsee aurinkomatkaa eikä paljon muuta. Fakta kuitenkin on, että saari tarjoaa upeita luontokokemuksia heille, jotka jättävät rannat, altaat ja aurinkotuolit taakseen. Mikäli etsit Gran Canarian upeinta näköalapaikkaa, on Pico de las Nieves (suomeksi “Lumihuippu”) juuri sinulle sopiva paikka. Vuorenhuippu sijaitsee keskellä saarta ja tarjoaa siksi panoraamanäkymän kaikkiin ilmansuuntiin.

Upea näköala saaren ylle

Vietin kokonaisen häämatkapäivän mieheni kanssa Gran Canarialla tutustuakseni Pico de las Nievesiin ja sen ympäristöön. Korkeat odotuksemme täyttyivät ylitsevuotaen – näkymät saaren ylle kaunistuivat sitä mukaa kun vuokra-automme kipusi kiemuraisia teitä kohti huippua.

Ajettuamme pilvipeitteen läpi ja päästyämme riittävän korkealle vuorentasanteelle, näimme selkeänä linjan, johon meri päättyy ja josta taivas alkaa. Jyrkät rinteet ovat jylhän kauniita ja näköala saaren ylle on lyömätön.

Piknik auringonlaskussa

Pico de las Nievesin näköala auringonlaskun aikaan tarjoaa unohtumattoman muiston ja kannattaa kokea Gran Canarian matkalla. Mukaan kannattaa pakata piknikevästä, viltti ja hieman lämmintä vaatetta, sillä lämpötila laskee nopeasti iltaisin. Näin sinulla on parhaat edellytykset hyvään iltaan.

Kun aurinko on laskenut, odottaa seuraava luontoelämys. Olen harvoin nähnyt taivaalla niin paljon tähtiä kuin Pico de las Nievesillä, mutta olimmekin paljon tavallista lähempänä taivasta.

Monet vuokraavat meidän tapaamme auton päästäkseen saaren korkeimmalle huipulle. Tien varrella on paikkoja, joihin auton voi pysäköidä. Näin voit löytää oman suosikkisopukkasi saarelta. Moni kuitenkin menee erityiselle näköalapaikalle saadakseen upean ja kameraystävällisen näköalan länteen, auringonlaskua kohti.