/Lanzarote

Hyvän olon Lanzarote

TUI, Suomi

Yhä useampi matkailija keskittyy lomallaan hyvinvointiin ja terveyteen. Arkeen halutaan palata hyvässä kunnossa ja entistäkin energisempinä. Tässä viisi tapaa rentoutua ja ladata akkuja Lanzarotella.

Harmoniaa arkkitehtuurista

Siistin ja loppuun asti mietityn yleisilmeensä ansiosta Lanzarote on Kanariansaarista­ ehkä tyylikkäin. Siitä on kiittäminen taitei­lija, arkkitehti César Manriqueta; hän taisteli sen puolesta, että saaren alkuperäis­tä arkkitehtuuria noudatettaisiin uusis­sakin­ rakennuksissa, eikä rakennettaisi korkeita kerrostaloja ja holtittomia hotellikomplekseja. Valkoisiksi kalkitut pikkutalot taustanaan Lanzaroten omalaatuinen tulivuorimaisema luovat saarelle viehättävän ja aidon tunnelman.

Vulkaanisia makunautintoja

Monen matkailijan tie vie Timanfayan luonnonpuistoon, Islote de Hilarion kuumaisemiin. Manriquen suunnittelemassa El Diablo -ravintolassa on grilli kirjaimellisesti aina kuumana, sillä ruoka valmistetaan vulkaanisen maan kuumuudessa. Luonnongrillin lämpöä hiilihankonsa kanssa säätelee itse piru, joka on Timanfayan ja koko Lanzaroten symboli.

Viiniä ja terapiaa

Vaikka Kanariansaarten viinit eivät ehkä löydykään maailman arvostetuimpien listalta, eritoten Lanzaroten valkoviinejä kannattaa maistaa. Ne sopivat erinomaisesti erilaisten kalaruokien, tapasten ja salaattien seuraksi. Monipuolisen suutuntuman paikallisiin viineihin saa La Geria -viininviljelyalueen bodegoissa, joissa voi myös tutustua viinin viljelyyn.

Viini virtaa myös Lanzaroten hotellien spa-osastoilla, joissa on mahdollista ottaa erilaisia viiniterapiahoitoja. Viinissä lotraaminen auttaa kuulemma säilyttämään ihon nuorekkaana ja vapauttaa stressistä.

Reippailua rannalla ja vuorilla

Lanzaroten kevyen liikenteen väylät myötäilevät rantaviivaa ja kutsuvat aamukävelylle. Mikä voisikaan olla ihanampi aloitus päivälle kuin pienen reippailun jälkeen pulahtaa mereen uimaan ja siirtyä siitä kiireettömälle hotelliaamiaiselle?

Myös pyöräily on Lanzarotella erittäin suo­sittu liikuntamuoto, ja vuokraamoista saa kohtuuhintaan sopivan menopelin alle ja reittikartan käteen. Laavarinteitä ylös polkiessa reidet joutuvat koville, mutta maisemat palkitsevat.

Lanzaroten yksi suosituimmista urhei­lu­tapahtumista on vuosittain joulukuussa juostava Lanzaroten kansainvälinen maraton.

Leppoisaa sunnuntaishoppailua

Periaatteessa kaiken tarvittavan – ja enemmänkin – saa hankittua tuliaisiksi Teguisen markkinoilta, jotka järjestetään joka sunnuntai. Vaatteiden, hattujen ja huivien lisäksi markkinoilla myydään paikallisten käsityöläisten tuotteita tyylikkäistä nahkalaukuista sandaaleihin ja iPad-koteloihin. Tarjolla on myös paikallisia herkkuja, kuten juustoja ja mojo-kastikkeita.

Ostosten välissä voi nauttia churroja – espanjalaisia uppopaistettuja leivonnaispötkylöitä.

Teguisen markkinat pidetään joka sunnuntai klo 10–14. Lomakeskuksista järjestetään sinne kuljetuksia ja opastettuja retkiä.

Lanzaroten rannoilta kelpaa pulahtaa uimaan. Lanzaroten rannoilta kelpaa pulahtaa uimaan.