Lanzaroten lapsiystävälliset rannat

1. Puerto del Carmen - Playa Blanca

Puerto del Carmenin lomakeskuksessa on kolme rantaa, joista hienoin on Playa Blanca. Ranta on saanut eurooppalaisen “Blue Flag” -sertifikaatin, joka jaetaan muun muassa veden laadun, palvelun ja puhtaanapidon saralla kunnostautuneille rannoille.
Playa Blanca sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Rannan kullankeltainen hiekka on pehmeää ja vesi ihanan lämmintä. Se sijaitsee lähellä satamaa, jossa on laaja ravintoloiden, kahviloiden ja baarien tarjonta. Linja-autoasemalta rannalle kävelee vain 10 minuuttia.

2. Costa Teguise – Playa de las Cucharas

Costa Teguise on rantaelämästään tunnettu paikkakunta Lanzaroten itärannikolla. Täällä sijaitsee 650 metriä pitkä ranta Playa de las Cucharas. Vaaleankeltainen hiekka sekä kirkas vesi ja hyvä palvelutaso tekevät rannasta perheiden taatun suosikin. Vuokrattavissa on aurinkotuoleja ja polkuveneitä. Lisäksi vesiurheilulajeille kuten surffaukselle ja sukellukselle on varattu erityiset alueet. Rantaa pitkin kulkee rantapromenadi, joka sopii hyvin kävely- ja juoksulenkeille, mikäli kaipaa taukoa auringonotosta. Pienemmille lapsille rannan pohjoisosa on sopivin, sillä siellä aallot ovat rauhallisimpia aallonmurtajan ansiosta.

3. Playa de Caletón Blanco – lapsiystävälliset uimalahdet

Playa de Caletón Blanco sijaitsee Lanzaroten pohjoisrannikolla. Ihanan rantaelämän ohella täällä pääsee kokemaan upeita luontoelämyksiä. Ranta, joka on saanut nimensä valkoisesta hiekastaan, koostuu useista viihtyisistä lahdista. Näitä ympäröi tumma laavamaisema. Myös tämä alue sopii hyvin lapsille, sillä ranta on pienten laguunien kallioiden suojaama, matalapohjainen ja vesi lämmintä. Täältä löytyy kuitenkin myös syvempiä vesiä. Meri on upean turkoosi ja monipuolista värimaisemaa täydentävät valkoinen hiekka ja tummat kalliot. Aja kohti Orzolaa. Perillä näet rannat, jotka näyttävät pieniltä valkoisilta suikaleilta tumman maiseman keskellä. Ota mukaan juomavettä ja ruokaa, sillä paikalla ei ole ruokapaikkoja.

4. Playa Flamingo – sopii lapsille ja liikuntarajoitteisille

Playa Flamingo sijaitsee Playa Blancan lomakeskuksen yhteydessä. Ranta sopii täydellisesti lapsiperheille, sillä vesi on tyyntä ja rannan hiekka pehmeää ja hienojakoista. Lisäksi lähistöllä on runsaasti ruokapaikkoja ja kauppoja.
Tämä ranta on tehty myös liikuntarajoitteisille henkilöille sopivaksi.

5. Playa de Papagayo – lapsille sopiva ranta luonnonsuojelualueella

Etelä-Lanzarotella on kuusi Papagayo-rantaa, ja ne sijaitsevat luonnonsuojelualueella. Niiden yhteisiä nimittäjiä ovat kaunis hiekka ja kristallinkirkas vesi. Tunnetuin ja myös vierailluin rannoista on Papagayo. Papagayolla vesi on tyyntä, sillä ranta sijaitsee tuulensuojassa kahden kallion välissä. Ranta sopiikin erityisen hyvin lapsiperheille.

Koska ranta sijaitsee kansallispuiston alueella, maksaa sinne kulkeminen autolla pari euroa.