Papagayon rannat

Kanariansaarilla riittää kosolti rantoja, luultavasti enemmän kuin millä elämänsä aikana ehtii vierailla. Kallioisia, hiekkaisia, pehmeitä, kivisiä, tuulisia, valkoisia, mustia, syrjäisiä, turistien täyttämiä - saaret tarjoavat erilaisia rantatyyppejä. Kullakin rannalla on oma luonteensa ja jokin erottaa ne kaikista muista.

Lanzarotella on erityinen hienojakoisen hiekan rantojen helminauha, jonka kristallinkirkas vesi painuu mieleen. Saaren eteläkärjessä on jopa kuusi rantaa. Ne ovat suhteellisen hiljaisia ja niitä ympäröi luonnonsuojelualue Los Ajaches. Nämä kuusi rantaa kulkevat yhteisnimellä Playas Papagayos, eli suomeksi Papukaijarannat. Vaikka rannat ovat niin paikallisten kuin turistien suosiossa, löytyy rannalta usein sopukka, jolla voi olla rauhassa.

Papagayon kuusi erilaista rantaa

Playa Mujeres on suurimman Papagayo-rannan nimi. Se sijaitsee lähimpänä lomakohde Playa Blancaa. Ranta on leveä ja suhteellisen avoin. Siihen kuuluu suuri pysäköintialue. Yhdessä naapuriranta Playa del Pozon kanssa tämä ranta tunnetaan myös nudistirantana. Sama koskee myös Puerto Muelasia ja Playa del Congriota, jotka kuuluvat niin ikään Papagayon rantoihin. Playa de la Cera, jonka kultainen hiekka on molemmin puolin kallioiden suojaamaa, on ranta numero viisi. Se sijaitsee Playa Papagayon naapurissa.

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä on juuri Playa Papagayo, joka on ehkä kaikkein kaunein ja vierailluin ranta näistä kuudesta. Rannan kauneuden ansiosta koko rantojen kokonaisuutta on alettu kutsua yhteisnimellä Papagayon rannat. Playa Papagayo on oletettavasti alueen lapsiystävällisin ranta. Lue muista Lanzaroten lapsille sopivista rannoista

Mikäli saavut Papagayon rannoille autolla, on sinun maksettava muutama euro maksuasemalle, joka sijaitsee suojelualueen sisäänkäynnillä. Tänne johtavat tiet eivät ole parhaassa kunnossa, mutta niiden kunto paranee maksuaseman jälkeen. Rannoille pääsee myös veneellä Playa Blancan lomakohteesta.