Cueva de los Verdes

Tulivuoriluola Cueva de los Verdes (Vihreät luolat) muodostui tuhansia vuosia sitten Corona-tulivuoren purkautuessa. Kyseessä on yksi Lanzaroten jännittävimmistä paikoista. Tunneli on kokonaisuudessaan kuuden kilometrin pituinen ja yksi maailman pisimmistä ja upeimmista. Se yltää tulivuoren kraatterista aina Lanzaroten rannikolle saakka ja jatkuu vielä 1,5 kilometriä meren alla. Cueva de los Verdes on toinen kahdesta kohteesta, jonka kautta tulivuoren luolaan voi tutustua. Toinen vaihtoehto on Jameos del Agua.

Tulivuoren luolalla on pitkä historia. 1500- ja 1600-luvuilla paikalliset käyttivät sitä turvapaikkana merirosvojen hyökkäyksiltä sekä rajuilmoilta. Jo 1800-luvulla luolasta tuli matkailunähtävyys ja se alkoi myös vetää tutkijoita puoleensa. Nykyisin luola tunneleineen on pakollinen nähtävyys jokaiselle Lanzaroten matkaajalle, joka tahtoo kokea jotakin erikoista ja aurinkorannoista poikkeavaa.

Alas tähän vulkaaniseen luolaan astuminen tuntuu siltä kuin astuisi toiseen maailmaan. Aurinkoisella Lanzarotella maan alla avautuu kokonainen uusi ulottuvuus. Pääset tutustumaan oppaan johdolla yhteen maailman suurimmista ja vaikuttavimmista vulkaanisista tunneleista.

Valon leikkiä, maanalaisia tunneleita, labyrintti, luolia ja reikiä

Cueva de Los Verdesin tunnelit muodostavat monimutkaisen labyrintin eri tasoilla sijaitsevine käytävineen, valtavine luolineen ja reikineen. Turistiryhmien kokemuksen parantamiseksi luolissa on valoja, jotka valaisevat kalliomuodostelmat eri värisinä. Taustalla soi tunnelmallinen musiikki ja elämys on taianomainen. Se osuus, jota pitkin vierailijat kulkevat opastettuina, on noin kahden kilometrin pituinen ja valaistu.

Yksi luolista on rakennettu konserttisaliksi, jonka akustiikka on ainutlaatuinen. Jyrkille kallionseinämille suunnattu valaistus luo ainutlaatuisen taustan erilaisille esiintyjille.

Toinen erityinen kohde luolakierroksen varrella on pieni järvi, jonka valaistus on erityisen upea. Valaistuksen on suunnitellut taiteilija Jesús Soto.

Opastettu kierros luolassa

Cueva de los Verdesin opastettu kierros kestää noin tunnin ja sopii niin aikuisille kuin kouluikäisille lapsille. Noin 1,5 kilometriä pitkä kävelymatka vaatii mukavat ja tukevat kengät. Reitin alusta on epätasainen ja reitti sisältää korkeuseroja ja portaita. Ajoittain se kulkee ahtaissa ja matalissa käytävissä. Tästä huolimatta voi kierrosta pitää helppokulkuisena.

Kierroksen hinta on noin 10 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta 7-vuotiaasta ylöspäin (hinnat voivat muuttua).

Lisäksi saatavilla on edullisempi yhdistelmälippu, mikäli aiot vierailla Lanzaroten muilla nähtävyyksillä.