Hyvä tietää: Madrid

 • Pääkaupunki

  Madrid
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  46 560 000
 • Aikaero

  -1/-2 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingista Madridiin n. 4 t 30 min.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Koe enemmän

  Chocolateria San Ginésissä kohtaavat aamuvirkut sekä yönjuhlijat nauttimaan churroja, eräänlaisia friteerattuja pitkänomaisia munkkeja, jotka mielellään dipataan kaakaoon tai maitokahviin. Churrot ovatkin erinomainen aloitus aamulle! Churroja myydään useimmissa aamukahvipaikoissa ja leipomoissa, mutta San Ginésissa churroista on tehty taidetta. Klassikko!

  Estadio Santiago Bernabeu on Real Madridin kotiareena. Katso As- tai Marca- urheilulehdistä koska joukkueella on kotiottelu Madridissa.

  Madrid ottaa ansaitusti paikkansa suosittujen eurooppalaisten taidekaupunkien listalla. Kaupungissa on useita erinomaisin taidekokoelmin varustettuja suuria museoita kuten esim. Pradomuseo – jossa on yksi maailman merkittävimmistä Goyan, El Grecon, Velázquezin ja Tizianin taidekokoelmista. Madridin modernin taiteen keskuksessa, Centro de Arte Reina Sofiassa, on mm. Picasson kuuluisa maalaus "Guernica".

  Klassinen Café Gijón on kautta aikojen koonnut niin kirjailijat kuin toimittajat yhteen keskustelemaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Mustavalkoiset kuvat seinillä ja nahkaiset nojatuolit sekä takorautaiset pylväät luovat tilaan mielenkiintoisen tunnelman.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Madridin lomallesi kätevästi TUIn kautta.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Madridissa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Barajas Airport (MAD) sijaitsee 12 km Madridin keskustasta koilliseen.
  Taksimatka keskustaa kestää noin 30–50 minuuttia. Helpoin ja edullisin tapa siirtyä keskustaan on metro, matka Nuevos Ministerios -asemalle kestää noin 30 min.

  Kätevin tapa liikkua Madridissa on metro. Lentoasemalle pääset linjalla 8. Bussiverkosto on toimiva, kuten myös lähijuna, joka kulkee pidemmälle keskustasta kuin metro. Sama lippu kelpoaa, yhdensuuntainen matka maksaa n. 1,50–2 euroa.

 • Lasten kanssa

  Madrid on suurkaupunki, joka matkakohteena sopii hyvin myös lapsiperheille. Liikkuminen lasten kanssa onnistuu hyvin ja kaupungissa on useita leikkipuistoja, puistoja, museoita sekä nähtävyyksiä, jotka sopivat hyvin myös lasten kanssa matkustaville.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Madridissa on ravintoloita ja ruokapaikkoja kaikille lompakoille. Kodikkaita tapas-ravintoloita on tietysti myös runsaasti ympäri kaupunkia.

 • Ostokset

  Madridissa on hyvät ostosmahdollisuudet, kauppoja on suurista ketjumyymälöistä pieniin paikallisiin kauppoihin. Merkkiliikkeet ja ketjuliikkeet löytyvät pääasiassa Calle Preciados-, Puerto de la Sol- ja Gran Via-kaduilta. Pienempiä putiikkeja ja paikallisempaa valikoimaa on tarjolla esim. Calle Toledolta, Plaza Mayorin takaa.

  Erityistä Madridissa ovat lisäksi monet valikoimaltaan erinomaiset kultasepänliikkeet. Kaupunki on myös antiikista kiinnostuneiden kultakaivos, varsinkin Salamancassa ja vanhassa kaupungissa antiikkiliikkeitä on tiheään. Vanhalla kalatorilla, Mercado Puerta de Toledolla, on nykyisin loisteliaita merkkiliikkeitä, lähinnä muotia, designina ja kodin sisustusta.

  Sunnuntaisin vilskettä riittää Ribera de Curtidoreksella, lähellä Puerta del Moroa Madridin vanhassa kaupungissa. Täällä nimittäin sijaitsee El Rastron kirpputori, jonka sanotaan olevan yksi maailman suurimmista kirpputoreista. Kiva ja mielenkiintoinen kokemus, ja erinomainen mahdollisuus tehdä löytöjä. Tarjolla on kaikkea antiikkiesineistä ja second-hand tavaroista huonekaluihin, posliiniin ja metalliromuun.

 • Aikaero

  Suomen aika - 1 tunti.

 • Asukasluku

  Madridissa on asukkaita noin 3,2 miljoonaa.

 • Omatoimimatka

  Matkat Madridiin toteutetaan reittilennoilla, joten voit varata matkan keston joustavasti.

  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta voit ottaa yhteyttä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kysymyksiä voit lähettää lomaasi edeltävien kahden viikon aikana ja aina kotiinpaluuseen asti.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR).

  Luottokortit hyväksytään maksuvälineenä useimmissa paikoissa.