/Mallorca

Mallorcalla postimiehen jalanjäljissä

TUI, Suomi

Mallorcan maisemia voi ihailla taivaltamalla pitkin postimiehen polkua.

Mallorcalla vuorten ympäröimään Sóllerin laaksoon ei aikoinaan johtanut ainuttakaan tietä. Posti kuitenkin kulki – ei kuitenkaan ihan joka päivä, sillä sen verran hikistä puuhaa noin kolmen tunnin kävelyreitti Deiasta Sóllerin kylään oli.

Vanha postimiehen polku on säilynyt kuljettavana näihin päiviin asti ja tarjoaa hauskan omatoimisen vaellusretken Mallorcan-kävijöille. Esimerkiksi Palma de Mallorcalta pääsee bussilla Deiàan, kuuluisaan taiteilijakylään. Deiàsta, Ca’n Puigserverin kohdalta lähtee polku vuorten yli kohti Sólleria.

Tarvitset hyvät kengät ja juomaa mutta varustaudu myös kameralla, jotta saat ikuistetuksi upeita maisemia. Kun näet vastaantulevia, puuskuttavia vaeltajia, ymmärrät miksi kannattaa lähteä reitille nimenomaan Deiàsta: Sóllerista Deiàn suuntaan matka kulkee pääosin ylämäkeen.

Sóllerista voi palata Palma de Mallorcaan legendaarisella Sóllerin museojunalla. Parin tunnin vuoristoinen matka junan kyydissä tarjoaa upeita näkymiä, eikä tarvitse itse jännittää vuoristoteillä auton ratissa.

TEKSTI: TEIJA LAAKSO, Otavamedia

Sollerin raitiovaunu Sollerin raitiovaunu