Cala Agulla

Houkuttelevat valkoiset hiekkadyynit, Mallorcalle ominaiset pinjat, tuulten tuivertamat kasvit ja loputon meri, joka välkehtii sinisen kaikissa sävyissä - kaikki tämä tasahuippuisten vuorten ympäröimänä, jotka osittain kuuluvat Llevantin niemen suojeltuun luonnonpuistoon. Noin 500 metriä pitkä, villin kaunis Cala Agullan ranta kannattaa pitää mielessä Mallorcan vierailullaan. Rannan koko voi vaihdella riippuen meren virtauksista. Mikäli tuuli käy lännestä, ranta suurenee. Mikäli tuuli taas käy idästä tai pohjoisesta, pienenee rannan pinta-ala.

Ranta sijaitsee Mallorcan koillisrannikolla, noin kahden kilometrin päässä Capdeperan pienestä keskiaikaisesta kaupungista. Lähistöllä sijaitsee useita majoituskohteita ja villoja, minkä johdosta rannalla vierailee monenlaisia ihmisiä. Huippusesongilla, etenkin heinä- ja elokuussa, ranta on erittäin suosittu. Mikäli tahdot välttää suurimman väenpaljouden, kannattaa juuri näitä kuukausia välttää. Vaihtoehtoisesti voit saapua paikalle aikaisin aamulla saadaksesi rannan itsellesi.

Vesi on puhdasta ja näkyvyys hyvä. Pinnan alla on kivisiä jyrkänteitä, joten varovaisuus on paikallaan vedessä kahlatessaan tai hieman kauemmas merelle uidessaan.

Aktiviteetit ja reitti Cala Agullaan

Harrastusmahdollisuudet ovat suhteellisen monipuoliset, mikäli haluaa rantavisiitiltään hieman adrenaliinia. Tarjolla on muun muassa perinteisiä polkuveneitä, kajakkeja ja SUP-lautoja. Palloilusta innostuneille löytyy pari rantalentopalloverkkoa. Rannalta voi vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja. Lisäksi käytössä ovat sekä WC:t että suihkut. Koska ranta on suosittu, paikan päällä päivystävät myös rantavahdit. Kiinnitä huomiota lippuihin, joilla ilmoitetaan meren soveltuvuus uimiseen. Vaikka meri on täällä tavallisesti melko rauhallinen, tuuli voi yltyä äkillisesti ja nostaa suuria aaltoja.

Nälän iskiessä paikan päällä palvelee muutama rantabaari, joista saa kevyttä välipalaa ja juomista. Tarjolla on myös perinteinen ravintola pöytineen.