Cala Deia

Mallorcalta löytyy kaikenlaisiin makuihin sopivia rantoja, niin ihanan valkoisia hiekkarantoja kuin villimpiä kivisiä. Mallorcan luoteisosassa, suoraan Palma de Mallorcasta pohjoiseen sijaitsee Cala Deian kallioranta Tramuntana-vuorijonon ympäristössä. Ranta ja sen lahti sijaitsevat aivan suositun Deian vuoristokylän ulkopuolella. Monet matkustavat tänne veneellä, ankkuroituen päiväksi.

Cala Deia ei ole perinteinen turistiranta, sillä tarjolla ei ole pitkiä aurinkotuolien rivejä, värikkäitä aurinkovarjoja tai päättymättömän pitkää hiekkarantaa. Sen sijaan odotettavissa on 70 metriä pitkä rantakaistale, joka koostuu enimmäkseen erikokoisista kivistä ja lohkareista. Tämä johtaa sinivihreään ja viileään meriveteen. Toisin sanoen Cala Deia sopii heille, jotka suosivat luonnonrantoja ja jylhiä maisemia. Tämän johdosta ranta ei ole ihanteellinen lapsiperheille.

Snorklaa ja ui kauniissa vesissä

Cala Deiassa suosittuja aktiviteetteja ovat snorklaus, uinti sekä suppaus. Snorklaus on erityisen mukavaa hieman kauempana lahdella. Rannalla vierailevien tulee kuitenkin ottaa omat varusteet mukaan, sillä vuokrausmahdollisuuksia ei ole. Monet tutustuvat myös ympärillä sijaitseviin kallioihin kävelemällä ylös tornille, jonka kerrotaan olleen merirosvojen käytössä. Mukaan kannattaa ottaa myös mukavat kengät, sillä varvassandaaleja ei suositella tälle maaperälle.

Mikäli vatsa alkaa kurnia, on vaihtoehtona kaksi tunnettua ravintolaa. Ca´n Lluc löytyy aivan rannan ääreltä. Kyseessä on epämuodollinen ravintola, jossa tarjoillaan perinteistä ja yksinkertaista mallorcalaista ruokaa välimerellisin vivahtein. Toinen vaihtoehto on hieman ylempänä kallioilla sijaitseva Ca´s Patro March, jonka merinäköala hakee vertaistaan. Tämä ravintola on hieman hienostuneempi ja vaatii periaatteessa etukäteisvarauksen.