Cala Llombards

Kaikki tietävät, että Aasia, Tyynimeri ja Karibia voivat tarjota fantastisia paratiisirantoja. Eurooppalainenkaan vaihtoehto ei ole kuitenkaan hullumpi. Rantoihinsa huolella perehtyvää odottavat useat rantahelmet, varsinkin kauniilla Mallorcalla.

Pienuutta ja luonnonkauneutta yksilöllisellä tunnelmalla rannoissa arvostavalle on Mallorcan kaakkoisrannikolla sijaitseva Cala Llombards erinomainen vaihtoehto. Lähellä sijaitseva Cala Llombardsin kylä on suhteellisen rauhallinen, enimmäkseen omakotitaloista muodostuva asuinalue. Itse ranta on pituudeltaan vain 55 metriä ja leveydeltään noin kolminkertainen.

Kätketty uimalahti kristallinkirkkain vesin

Lyhyttä rantakaistaletta ympäröivät molemmin puolin suuret, puiden peittämät jyrkänteet. Nämä tekevät uimalahdesta suojaisan ja rauhallisen. Lahden kristallinkirkkaat vedet sopivat erinomaisesti snorklaukseen. Hienojakoisen hiekan täyttämällä rannalla on helppo viihtyä tuntikausia. Ympärillä olevat jyrkänteet, turkoosinsininen vesi ja pieni rantakaistale muodostavat kokonaiselämyksen, joka todella kannattaa kokea Mallorcan matkallaan.

Paikan päältä voi vuokrata aurinkovarjoja ja -tuoleja. Pidempään paikan päällä viihtyvän lapsiperheen kannattaa sijoittaa aurinkovarjon vuokraamiseen, sillä aurinko porottaa varsin reilusti päivisin.

Rannan yhteydessä on myös pieni baari, josta voi ostaa juomia ja pientä purtavaa. Kalliiden hintojen ja kapean valikoiman välttämiseksi kannattaa pakata mukaan oma eväskori täydennykseksi. Rantabaarin ohella lähin ravintola sijaitsee noin kilometrin päässä, Cala Llombardsin pikkukylässä.