Cala Mondragó

Mallorcan kaakkoisosassa, Mondragón kansallispuistossa, sijaitsee Mallorcan arvoistetuimpiin rantoihin lukeutuva Cala Mondragó. Tämä johtuu siitä, että koko Cala Mondragón alue sijaitsee vuonna 1992 perustetun kansallispuiston sisällä. Tämän ansiosta rannan ainutlaatuinen luonne on säilynyt. Toki rannalla on myös paljon turisteja, etenkin kesäisin, mutta kaikkein suosituimpien aikojen ulkopuolella matkaajaa odottaa vertaansa vailla oleva rantaelämys.

Cala Mondragón ranta tunetaan myös nimellä Caló de sa font de n’Alis. Ranta koostuu uimalahdesta, johon kuuluu 75-metrinen hiekkaranta jonka ihanan valkoinen hiekka hakee vertaistaan. Kuusi metriä leveän rannan kummallakin puolella kohoavat jyrkät kielekkeet, jotka ovat pinjojen peittämiä.

Mikäli et tahdo pakata omaa piknik-koriasi, löytyy rannan yhteydestä muutama ravintola ja baari, joissa voi vierailla.

Naapuri ja sisarranta Cala S’Amarador

Kävelyetäisyydellä vain 400 metrin päässä sijaitsee suurempi naapuriranta Cala S’Amarador. Niin ikään kansallispuistoon kuuluvan isosiskon 145-metrinen rantakaistale on miltei puolet Cala Mondragóa pidempi. Cala S’Amaradorilla kannattaa vierailla lähistöllä liikkuessaan, sillä se äänestettiin 3 000 ehdokkaan joukosta Euroopan parhaaksi rannaksi kymmenisen vuotta sitten.

Cala Mondragón tavoin naapuriranta on melko matala, joten se sopii myös perheille, joissa on pieniä lapsia. Uimalahden vesi on tavallisesti tyyni ja näkyvyydeltään hyvä. Kummallakin rannalla on vuokrattavissa pieni määrä aurinkotuoleja ja -varjoja. Rannoilta ei löydy suihkuja, ja wc-tilat ovat hyvin yksinkertaiset. Ota omat snorklausvarusteet mukaan. Joitakin polkuveneitä lukuunottamatta muita rantavälineitä ei ole vuokrattavissa.

Mikäli rantojen tahti sattuisi käymään aivan liian rennoksi makuusi, löytyy ympäristöstä kokonainen kansallispuisto tutustuttavaksi. Puistossa odottava vaellusreitit, rotkot ja monet suurenmoiset luontoelämykset. Suureen osaan kansallispuistosta voi tutustua myös pyörän selästä.