Cala Varques

Cala Varquesin kuvankaunis ranta sijaitsee Mallorcan itäisellä rannikolla Porto Criston ja Porto Colomin kaupunkien välissä. Tämä rauhallinen ranta sijaitsee kauniilla lahdella, sen hietikko on kullanväristä, miltei valkeaa, ranta matala ja vesi väriltään kuin Karibialla - tummanturkoosia. Ranta itsessään sopii hyvin pienemmillekin lapsille pehmeän hiekan ja matalan rannan ansiosta, mutta noin 20 minuutin kävelymatkaan parkkipaikalta kannattaa varustautua. Tie on kivinen, ja sille suositellaan hyviä kenkiä. Se ei sovellu heikosti liikkuville. Ranalle pääsee myös veneellä, ja usein päivisin lahden reunamille voikin nähdä ankkuroituneena useampia veneitä. Rannan eristäytynyt sijainti mahdollistaa kuitenkin rauhallisuuden sen koosta ja kauniista maisemista huolimatta. Useimmiten täällä on huomattavasti vähemmän ihmisiä kuin Mallorcan muilla rannoilla. Turistien määrä rannalla voi kuitenkin vaihdella, joten aivan yksinäisiä hetkiä ei kannata toivoa kokevansa - yhä useammat ovat huomanneet Cala Varquesin olevan yksi Mallorcan kauniimmista rannoista. Ranta on 90 metriä pitkä ja 60 metriä leveä.

Cala Varques on suosittu myös hyvien snorklausmahdollisuuksiensa ansiosta. Kun saaren itärannikolla sijaitseva ranta altistuu tuulille, aaltoja voi kuitenkin esiintyä. Samalla rannan hieman villi luonne kuitenkin on osa sen viehätysvoimaa. Ranta on karujen kallioiden ja kiviluolien ympäröimä, ja näitä peittävät tuulten pieksemät pensaat ja pinjat. Jos onni potkii, voit nähdä niin liskoja, lintuja kuin villejä kilpikonnia.

Ei palveluita Cala Varquesilla

Rannalta etelään on matalia kallioita ja kivimuodostelmia, joilla on hauska kiipeillä niihin tutustuen. Jos jatkat pienen niemen ympäri, löydät toisen pienen ja kauniin rannan. Se on erityisesti nudistien suosiossa. Aiemmin Cala Varques oli nudistiranta, ja eri tason pukeutumista esiintyy edelleen.

Tällä pienellä rannalla ei ole varsinaisia palveluita, joten oma piknik-kori kannattaa ottaa mukaan. Paikalla on kuitenkin useimmiten avoinna oleva “pop-up”-baari, ja alueen asukkaat saattavat harrastaa myyntitoimintaa, mutta takuuta tästä ei voida antaa. Rannalla ei ole myöskään aurinkotuoleja tai -varjoja. Tarjolla on aito kuvankaunis ranta juuri sellaisena kuin se on.