Cabreran saariryhmä

Noin kymmenen kilometrin päässä Mallorcan kaakkoiskulmasta sijaitsee Cabreran pieni saariryhmä, joka nauttii laajaa arvostusta kauniin luontonsa, useiden lahtiensa ja vaellusreittiensä ansiosta. Saariryhmä koostuu yhteensä 19 saaresta ja muodostaa luonnonsuojelualueen. Nämä maisemat ovat saaneet olla koskemattomia vuosisatojen ajan, ja eläinlajisto on äärimmäisen monipuolinen. Lintulajien määrä on suuri ja vilkaaseen merelliseen elämään kuuluvat lentokalat, mustekalat, delfiinit. Kasvikunta on ainutlaatuista. Kansallispuistostatuksen myötä ympäristö on onnistuttu säilyttämään vuodesta toiseen. Cabreran retki on hieno kokemus ja tuo kontrastia huomattavasti intensiivisemmälle Mallorcalle.

Matka Cabreraan vie veneellä noin tunnin. Matkojen ja retkien järjestäjiä on lukuisia. Saarelle päästäkseen tulee käyttää jonkin tällaisen palveluita, sillä saarelle matkustamiseen tarvitaan lupa. Etukäteisvarausta suositellaan. Retki luonnonkauniille Cabreralle on yksi tapa paeta turistien täyttämää Mallorcaa - täällä vallitsee rauha, jota arvostavat turistien ohella myös Mallorcan suosittuihin nähtävyyksiin ja rantoihin vaihtelua kaipaavat paikalliset asukkaat.

Cabreran linnoitus ja koskemattomat lahdet

Pääsaaren korkein huippu sijaitsee 172 metriä merenpinnan yläpuolella. Täältä löytyvät vanhan, 1300-luvun lopussa saarta merirosvoja vastaan suojaamaan rakennetun linnoituksen rauniot. Mikäli kävelet kivistä polkua ylös linnoitukselle, palkitaan sinut kauas ulottuvalla näköalalla karun saaren, vehreyden ja jyrkkien kallioiden yli, päättymätöntä horisonttia kohti. Toinen suosittu vaelluskohde on tunnusomainen majakka.

Cabreralla on useita lahtia, joiden joukosta on helppo löytää itselleen omansa päivän ajaksi. Mikä niistä on paras, sen ratkaisee tuulen suunta. Olipa tuulta sitten kuinka paljon tahansa ja puhalsipa se mistä suunnasta tahansa, löytyy korkeiden jyrkänteiden suojasta aina rauhaisa, kirkasvetinen ranta. Monet rannat ovat kivikkoisia, ja merenpohja on säilynyt hyvin. Yhdessä kirkkaan ja syvänturkoosin veden kanssa tämä luo täydellliset edelltykset snorklaukseen.

Saarella on hyvin vähän palveluita rantautumispaikan infokioskien ohella. Mikäli et tahdot luottaa ainoan pikkutaveranan tarjontaan, kannattaa ottaa omat eväät mukaan ja nauttia ne valitsemallaan rauhallisella lahdella.