Cala Figuera

Eräs Mallorcan viehättävimmistä kylistä löytyy saaren kaakkoisosasta. Cala Figure on vanha kalastajakylä, jossa saaren muutoin laajamittainen turismi hädin tuskin näkyy. Paikallinen charmi on säilynyt, eikä asioita ole liiaksi tehty matkailijoiden ehdoilla. Yksi syy siihen, että kylä on saanut elää omaan tuttuun tahtiinsa, on se, ettei täältä löydy uimarantaa. Cala Figureen on myös melko vaikea kulkea, sillä se sijaitsee hieman etäisellä paikalla Mallorcan kaakkoisrannikolla noin tunnin ajomatkan päässä Palmasta.

Satamassa on useita kahviloita ja samana päivänä pyydettyä kalaa tarjoilevia kaloja, jotka kylän kalastajat ovat juuri peranneet. Voi hyvin olla, että meren antimista nauttiessasi voit nähdä vanhojen kalastajien selvittelevän illan kalastuskierrosta varten juuri niitä verkkoja, joihin lautasesi kalat ovat aiemmin päivällä uineet. Mikäli tahdot nähdä alusten saapuvan saaliidensa kanssa, paikan päällä on syytä olla jo aikaisin aamulla.

Kuvauksellinen kylä koostuu pienistä valkoisista taloista, jotka on rakennettu vedestä nouseville tasangoille, sekä rauhallisesta satamasta, jossa arki jatkaa kulkuaan. Pienen sataman ympäristössä on kävelytie, joka nousee loivasti kallioille. Täältä avautuu ihana näköala lahdelle ja kylään pienine satamassa keinuvine veneineen.

Sukelluskoulu Cala Figuerassa tai uinti lähistön rannoilla

Cala Figuerassa ei ole rantoja, joten uimareiden tulee suunnata Cala Santanyihin tai Cala Llombardiin muutama kilometri etelämmäs. Vesi sen sijaan on kristallinkirkasta ja sopii loistavasti snorklaukseen ja sukellukseen - Cala Figuerasta löytyy myös sukelluskoulu. Mikäli lämpö nousee liian korkeaksi, voit toki aina kastautua mereen laskeutuvilta jyrkiltä portailta ja kallioilta, sillä uima-askelmia on useita - Cala Figueraan matkustetaan kuitenkin ennemmin tunnelman kuin veden takia.