Cap de Formentor

Mallorcan pohjoisin kohta, Cap de Formentor, ottaa vastaan tuhansia turisteja vuosittain. Jylhä ympäristö ja näköala vuorenhuippujen ja mereen viettävien kallionjyrkänteiden yli houkuttelevat ja kiehtovat. Täällä Malloracan tunnetun vuoristoketju Tramuntanan loppu ja Välimeri kohtaavat kauniilla tavalla. Formentorilta löytyy useita näköalapaikkoja, joista kaikkein tunnetuin on valkoinen majakkarakennus 210 metrin korkeudella merenpinnasta. Selkeänä päivänä voi nähdä kymmenien kilometrin päähän, jopa naapurisaari Menorcalle asti.

Formentor on myös tämän Koillis-Mallorcan niemimaan nimi, ja sinne pääsee autolla kiermutelevia vuoristoteitä pitkin. Port de Pollensasta matkaa on 6-7 kilometriä, ja reitti voi saada sinut pitämään kielen keskellä suuta. Jos kykenet kuitenkin rentoutumaan, on näköala kauniiseen maisemaan upea. Monien mielestä ajomatka itsessään on vähintään yhtä palkitseva kuin itse näköalapaikkojen määränpää. Pysähdys valokuvien ottamiseksi houkuttaa, mutta tyhjien pysähdyspaikkojen löytäminen reitillä voi olla vaikeaa.

Formentorin niemimaan idyllinen ranta Playa de Formentor

Cala Fermentor tarjoaa vierailijoille myös idylllisen rannan, Playa de Formentorin. Ranta on kilometrin pituinen mutta hyvin kapea. Sen keskimääräinen leveys on vain kahdeksan metriä. Hiekka on hyvin hienojakoista ja lähes valkoista. Meri on kristallinkirkas ja sävyltään tummanturkoosi. Rantaa reunustavat pinjat, jotka ovat paitsi viehättäviä, tarjoavat myös osan päivästä kaivattua varjoa. Näkymä ympäröiville vuorille on jylhän kaunis. Palvelut ovat laajamittaiset: pari ravintolaa, kauppa sekä vesiskootterien, SUP-lautojen ja lasipohjaveneiden vuokraamo. Ranta on jaettu eri osioihin, joissa aurinkotuoleille ja -varjoille on eri hinnat. Hinnat kuuluvat hintahaitarin yläpäähän.

Vesi on matalaa ja rauhallista, ja sopii myös lapsiperheille. Monet arvostavat rantaa sen eräiden osien snorklausmahdollisuuksien takia. Rannalla on Mallorcan erityinen “sininen lippu”, mikä on todiste veden hyvästä laadusta, ympäristönäkökohtien ja kestävyyden huomioinnista, turvallisuudesta sekä palvelutarjonnan tasosta.

Keskellä Playa de Formentorin rantaa sijaitsee ikoninen hotelli. Hotel Formentor avattiin jo vuonna 1930. Sen nimekkäisiin vieraisiin ovat kuuluneet Charlie Chaplin, Winston Churchill ja Scott Fitzgerald muutamia nimetäksemme. Myös nykyisin hotelli kuuluu tunnetuimpien ja arvostetuimpien hotellien joukkoon.