Castell de Bellver

Jos tahdot kokea upean näköalan Palman yli ja vierailla samalla yhdessä saaren suosituimmista nähtävyyksistä, vieraile Castell de Bellverissä. Tämä linna on yli 700-vuotias ja sijaitsee 115 metriä merenpinnan yläpuolella, hieman Poble de Espanyolista etelään Palma de Mallorcan kaupungissa.

Castell de Bellver on erittäin hyvin säilynyt ja edustava esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista. Rakennus on ympyränmuotoinen ja näyttää linnoitukselta, jollaisena se toimikin. Linnaa ei suinkaan rakennettu paikalleen upean näköalan takia: kyseessä oli puolustuksen kannalta yksi parhaista sijainneista. Tältä paikalta linna on seurannut kaupungin elämää jo 1300-luvulta lähtien.

Jännittävä historia

Castell de Bellverin historia on jännittävä. Se rakennettiin 1300-luvulla Aragonian kuningas Jaakko II:lle. Valmistuminen kesti yhdeksän vuotta, ja rakennustöissä auttoivat sekä monet miehet että naiset. Suurin osa heistä oli kuninkaan orjia. Valmistumisensa jälkeen linna on toiminut kotina useille kuninkaille, mutta toiminut myös vankilana 1800-luvulla. Viimeksi linnaa käytettiin vankilana Espanjan sisällissodan (1936 - 1939) yhteydessä, jolloin täällä istui vangittuna yli 800 ihmistä.

Nykyisin linna on valtion omistama ja yksi Mallorcan suosituimmista nähtävyyksistä. Linnaan kuuluu myös historiallinen museo sekä konserttisali. Äläkä unohda sisäpihan puutarhaa. Se on vierailun arvoinen!