Puerto Portals

Yksi Mallorcan ylellisimmistä paikosta on Puerto Portalsin venesatama, joka sijaitsee kymmenen minuutin automatkan päässä Palmasta länteen tai 25 minuutin matkan päässä lentoasemalta. Vuosien varrella paikka on houkutellut lukuisia julkkiksia - Bill Gates, Paris Hilton, Brad Pitt ja Jim Carrey muutamia mainitaksemme. Vertailukohtana voi toimia Marbellan muodikas Puerto Banus. Venesatamassa on tilaa yli 600 huvipurrelle pienemmistä veneistä aina jopa 60-metrisiin asti. Tunnelma on pikemminkin kansainvälinen kuin espanjalainen, ja monet kansainväliset vierailijat ovat löytäneet itselleen oman loma-asunnon Puerto Portalsista. Alueen hotellit ovat pääasiassa ylellisempää luokkaa. Täältä löytyy niin huomiota herättäviä kuin kotoisampia, pieniä boutique-hotelleja. Puerto Portals sopii mainiosti myös retkikohteeksi niin päivä- kuin ilta-aikaan, sillä yöelämä jatkuu aina pikkutunneille asti.

Satamaa reunustavat design-liikkeet, meklariyhtiöt ja venemyymälät, mutta ennen kaikkea venesatamaan on keskittynyt ylellisiä ravintoloita, jotka sijaitsevat aivan veden äärellä. Puerto Portals sopii sinulle, mikäli kaipaat glamourintäyteistä yöelämää tai tahdot vain nauttia illasta hyvän ruoan ja juoman kera, ihmisiä, kauniita veneitä ja luksusautoja katsellen.

Puerto Portals päivisin - rantoja, golfia ja rantaklubeja

Mikäli tahdot yhdistää illan ylellisessä venesatamassa rantapäivään, löytyy ranta aivan nurkan takaa satamasa. Paikalliset kutsuvat rantaa nimellä “Portals”, mutta sen virallinen nimi on “Oratorin ranta” (Platja de l’Oratori). Ranta sijaitsee rauhallisella ja suojaisalla paikalla, tarjoaa kultaista hiekkaa, tyyntä vettä sekä aurinkotuolien ja -varjojen, polkuveneiden ja SUP-lautojen vuokrausmahdollisuuden. Pienen matkan päästä löytyy vielä yksi ranta, Cala Portals Nous. Pieni ranta on rauhallinen ja suosittu niin turistien kuin paikallsten parissa. Sen palvelutarjonta on hyvä. Täällä ostosmahdollisuuksia ja muita palveluita on hieman enemmän.
Mikäli kaipaat ylellisempää tai juhlalllisempaa tunnelmaa jo päivällä, voit löytää kaipaamasi jostakin useista rantaklubeista. Roxy’s, Moods ja S’Esponja Café tarjoavat uima-altaita, joogaa, ruokaa ja juomaa.

Golfin harrastajille löytyy kymmenen minuutin ajomatkan päästä Puerto Portalsista Bendidatin golfkohde. Lähistöllä sijaitsevat myös radat Golf Son Quint, Golf Son Muntaner ja T Golf & Country Club Poniente. Suunnilleen yhtä kaukana on myös Illetesin lomakohde rantoineen, hotelleineen ja muine turistipalveluineen.

Myös lapsille riittää tekemistä Puerto Portalsissa. Marineland tarjoaa delfiini- ja merileijonaesityksiä, pingviinejä, akvaarion ja pienen vesipuiston lapsille. Hieman kauempana on toiminnallisempi Western Waterpark, josta löytyvät vesiliukumäet, aaltokoneelliset uima-altaat ja muuta jännää.