Valldemossa

Valldemossa on yksi Mallorcan kaikkein kauneimmista kylistä. Se sijaitsee korkealla Tramuntanan vuoristossa, noin 25 kilometriä Palmasta pohjoiseen. Kylän läheisyys Palmaan nähden tekee siitä oivallisen retkikohteen, mikäli tahdot kokea kulttuuria ja entisaikojen paikallista elämää Mallorcan matkallasi. Kylä sijaitsee kauniilla paikalla korkeiden, oliivi- ja mantelipuiden peittämien vuorten ympäröimänä. Sieltä avautuu näkymä alas syviin laaksoihin ja vehreille lakeuksille.

Joidenkin mukaan Valldemossa on se syy, miksi Mallorcasta on kasvanut niin suosittu matkakohde. Jos kuvittelet mielessäsi pittoreskin mallorcalaiskylän, kuvittelet varmasti juuri Valldemossan kaltaista kylää. Kodikkaampaa ja viehättävämpää paikkaa on vaikea löytää, ja tunnelma välittyy kylän suurista matkailijamääristä huolimatta. Kylä koostuu pienistä mutkikkaista mukulakivikaduista ja kukikkaista kujista vehreyden keskellä. Talot on rakennettu rustiikkisesti vaaleasta kivestä, ja usein seinistä tai ovista löytyy pieniä keramiikkatauluja. Tarjolla on suuri määrä kauppoja, gallerioita, kahviloita ja perinteisiä leipomoita. Älä myöskään unohda Valldemossan tunnettuja “Cocas de Patatas” -leivonnaisia, joita voisi kuvata eräänlaisiksi perunapannukakuiksi. Tee kuten paikalliset ja kasta kahviin tai lämpimään kaakaoon. Valldemossassa saat helposti kulumaan kokonaisen päivän pelkän tunnelmoinnin parissa. Tänne vetää kuitenkin muukin kuin puhutteleva ilmapiiri.

La real Cartuja - luostari Valldemossassa

Valldemossan keskiaikainen luostari “La Real Cartuja” on toiminut niin kuninkaallisena palatsina kuin yksityisasuntona. Nykyisin se vetää puoleensa turisteja mahdollisuudella kokea historian siipien havina. Luostariin kuuluu kirkko, taidegalleria, vanha apteekki ja kaunis luostaripuutarha.
Itse pianisti ja säveltäjä Fredic Chopin asui luostarissa lyhyen aikaa. Hän asui joitakin vuosi kylässä naisystävänsä, George Sandin, kanssa. Luostarin sisäänpääsymaksuun sisältyy lyhyt Chopin-pianoesitys. Chopinin huoneistoon pääsystä tulee kuitenkin maksaa lisämaksu. George Sand kirjoitti useita teoksia Mallorcan vuosinaan. Valldemossassa hänen tunnetuin työnsä, Talvi Mallorcassa, näkyy miltei jokaisen kaupan edustalla.

Valldemossa houkuttelee myös aktiivilomailijoita, sillä useat kiipeily-, vaellus- ja pyöräreitit alkavat kylästä. Valldemossasta pääsee suoraan Tramuntanan upeaan vuoristoon ja luontoon.