/Menorca

Menorca on pyöräilijän paratiisi

Tiina Sirén, Head of Virtual Customer Centre, TUI Nordic

Espanjan Menorcalla pyöräilijöihin suhtaudutaan kunnioittavasti. Tiet ovat hyvässä kunnossa, ja autoilijat väistävät pyöräilijöitä. Saaren kiertävä vanha hevosmiesten polku, Cami de Cavalls, tarjoaa huikeita maisemia läpi kauniin maaseudun ja jylhien rannikkomaisemien. Vähän väliä avautuu näkyviin pieniä poukamia hiekkarantoineen – voit pulahtaa uimaan ja jäädä syömään eväät meren rannalle. Pyörän on syytä olla hyväkuntoinen maastopyörä, ja varusteina pitää olla kypärä ja hyvät maastojalkineet. Cami de Cavalls on osittain erittäinkin haastava, ja on hyvä varautua siihen, että joudut taluttamaan pyörää aika ajoin ja joissain kohdissa jopa kantamaan sitä.

Ravintolat tarjoavat meren antimia – kannattaa kokeilla friteerattuja pieniä mustekaloja (baby squid) aiolin kera. Edullista ja herkullista!

Suosittelen ostamaan tämän kirjan: GR223 The Cami de Cavalls, The tour of Menorca in 10 days. Sisältää selkeät kartat ja reittiehdotukset 10 päivälle.

Menorca kuuluu Baleaarien saariin, joihin kuuluvat Menorcan lisäksi myös Mallorca, Ibiza ja Cabrera. Baleaarit sijaitsevat Välimerellä ja ne ovat autonominen osa Espanjaa.

Cami de Cavalls -reitin varrella kohtaat hevosia, lehmiä, mustia pikku possuja ja hyväntuulisia matkailijan eväitä hamuavia aaseja. Cami de Cavalls -reitin varrella kohtaat hevosia, lehmiä, mustia pikku possuja ja hyväntuulisia matkailijan eväitä hamuavia aaseja.