/Puerto de la Cruz

Guachince – viiniä autotalliravintolassa

Virpi Möykky, Team Manager

Kun haluat nähdä paikallisten "suosikkiravintolan", poikkea viininkorjuun ja viinin pullottamisen jälkeen (lähinnä siis joulukuusta kevääseen) aidossa guachinchessa. Se on eräänlainen ravintola, jossa myydään syksyn viinisatoa pois. Kaikkea viiniä kun ei ihan kotikäytössä saa kulumaan...

Yleensä ravintola on tehty esimerkiksi autotalliin, eli guachinche saattaa olla sisustuksellisesti TOSI vaatimaton (ja talvella aika kylmä). Guachinche on normaalisti perheen ylläpitämä paikka, jossa isä tai äiti häärää hellan ääressä ja muut hoitavat tarjoilupuolen. Ruoka on todella maistuvaa, perinteistä paikallisten suosimaa ruokaa ja superhalpaa!

Guachincheja on paljon muun muassa Orotavan laaksossa, La Matanzassa, La Victoriassa ja Santa Ursulassa. Niihin on vähän vaikea löytää, mutta muutama on kohtalaisen helpon taksimatkan päässä. Guachinchet eivät ole auki joka päivä, ja kaikilla on omat aikataulunsa. Aukioloaikoija ja sijainteja kannattaa etsiä esimerkiksi Teneriffan Guachinches-ravintoloiden Facebook-sivulta. TodoTenerife-sivusto on listannut Guachincheja kunnittain.

Ruokaa ja juomaa = terveyttä "La Salud" Ruokaa ja juomaa = terveyttä "La Salud"