Hyvä tietää: Puerto de la Cruz

 • Pääkaupunki

  Madrid
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Espanja
 • Väkiluku

  n. 38 000
 • Aikaero

  – 2 t.
 • Matka lentokentältä

  n. 1 t 15 min.

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Teneriffalle (Tenerife Sur Airport) n. 6 t 30 min.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Matka lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 1 t 15 min.

  Varaa bussikuljetus tai yksityinen kuljetus lisäpalveluna. Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Playa Jardín on kaupungin keinotekoinen hiekkaranta, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Rannalla aurinkotuoli n. 3,50 e/pv ja -varjo n. 3 e/pv.

  Jos et välitä hiekasta varpaissa, voit uida kuuluisilla Martiánezin merivesialtailla, joilla on seitsemän suurta allasta (yksi lämmitetty). Sisäänpääsy, n. 4 e/pv, aurinkotuoli sisältyy hintaan.

 • Koe enemmän

  Puerto de la Cruzissa sijaitseva Jardin Botanico on maailman vanhin kasvitieteellinen puutarha.

  Pieni Icod de los Vinosin kaupunki sijaitsee n. 30 min. automatkan päässä. Käy ihastelemassa vanhaa kanariantraakkipuuta!

  La Orotava on vanha kaupunki Puerto de la Cruzin takana. Kaupunki on tunnettu viehättävistä parvekkeistaan.

  Teneriffalla järjestetään karnevaaleja monissa eri kaupungeissa. Karnevaalien ajankohta on noin 40 päivää ennen pääsisäistä. Suurimmat karnevaalit järjestetään pääkaupungissa Santa Cruzissa, mutta myös Puerto del la Cruzissa on omat juhlansa. Nämä pienemmät karnevaalit pidetään perinteisesti runsas viikko Santa Cruzin karnevaalien jälkeen. Perinteisestä karnevaalikulkueesta, musiikista ja tanssista kaduilla koostuvat juhlat kestävät useita päiviä. Monen mielestä karnevaalit ovat hauska tapahtuma, mutta juhlinta saatetaan toisaalta kokea myös häiritsevänä.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Puerto de la Cruzin lomallesi kätevästi kauttamme yhdeksi tai useammaksi päiväksi.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Teneriffalla »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Puerto de la Cruzista Playa de las Américasiin n. 116 km, Los Gigantesiin 71 km. Eteläiselle lentokentälle (TFS) n. 90 km, pohjoisen lentokentälle (TFN) n. 30 km.

  Liikenneyhteydet
  Taksi paikkakunnalla n. 5 e.
  Pohjoisen lentokentälle n. 35 e ja eteläiselle lentokentälle n. 100 e.
  Santa Cruziin n. 40 e, Playa de las Américasiin n. 130 e.

  Bussi saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin n. 5 e, Playa de las Américasiin n. 18 e. Paikallisbussit liikennöivät suhteellisen usein käytännössä koko saarella. Esim. Santa Cruziin kulkee bussi puolen tunnin välein. Osta Bono-kortti paikallisbussiin, saat 20–50 % alennuksen normaalihinnasta.

  Lautta La Gomeran saarelle kulkee useita kertoja päivässä Los Cristianosista, edestakainen matka n. 60 e. Katamaraani Los Cristianosista La Gomeralle kulkee useita kertoja päivässä, n. 60–120 e. Hinnat vaihtelevat laivayhtiöstä sekä varaus- ja matkustusajankohdasta riippuen. Lisätietoja sekä tarjouksia www.fredolsen.es (katamaraani) ja www.fredolsen.es (lautta).

  Edestakainen lento Gran Canarialle n. 130 e, Fuerteventuralle n. 120 e, Lanzarotelle n. 120 e. Hinnat vaihtelevat varaus- ja matkustusajankohdasta riippuen.

 • Lasten kanssa

  Lastenruokia ja vaippoja voi ostaa supermarketeista. Puerto de la Cruzissa on mm. Mercadona ja HiperDino.

  Leikkipaikkoja on mm. Plaza del Charcon aukiolla.

  Puerto de la Cruzissa on yksi Euroopan tunnetuimmista eläinpuistoista, Loro Parque, jossa on mm. värikkäitä papukaijoja ja pingviinejä.

  Eteläisellä Teneriffalla, Playa de las Americasissa sijaitsee Siam Park, suuri vesipuisto, jonka inspiraation lähteenä on Thaimaa. Lukuisten vesiliukumäkien lisäksi alueella on tekoranta.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Puerto de la Cruzissa on useita ravintoloita ja kahviloita. Baarielämän keskus on kaupungin sydän, Plaza del Charcon aukio. Yöelämä Puerto de la Cruzissa on suhteellisen rauhallista.

 • Ostokset

  Puerto de la Cruzissa on useita kauppoja, supermerketteja ja minimarketteja. Hyvä vinkki on myös lähteä La Orotavassa sijaitsevaan La Villa -ostoskeskukseen, jossa on yli 100 kauppaa. Ostoskeskus on avoinna useimmiten klo 22 saakka, sunnuntaita lukuun ottamatta. La Villa pääsee kätevästi bussilla tai taksilla. Bussilla matka kestää n. 20–30 min. ja taksilla n. 10 min.

 • Hintataso

  Kaupassa: 1,5 litran vesipullo n. 0,60 e, virvoitusjuoma (33 cl) n. 0,60 e.
  Ravintolassa: Olut (50 cl) n. 3,50 e, kevyt päivällinen n. 8–9 e, päivällinen, johon sisältyy viini ja kahvi n. 20–25 e, pizza n. 9 e.

 • Asukasluku

  Puerto de la Cruzissa on vakituisia asukkaita n. 38 000.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Maasto on varsin mäkistä ja portaita on paljon.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Euro (EUR).

  Luottokortilla (VISA ja MasterCard) voi maksaa useimmissa suuremmissa ravintoloissa ja kaupoissa. Pankkiautomaatteja on runsaasti.
  Puerto de la Cruzin pankit ovat avoinna ma–pe klo 8.30–13.30.