El Medanon suosittu ranta

Etelä-Teneriffalla sijaitseva El Medano on yksi saaren pidetyimmistä rannoista paikallisten keskuudessa. Monet saaren asukkaat ovat rakennuttaneet loma-asuntonsa rannan äärelle. Yli kolme kilometriä pitkä luonnonranta on matalapohjainen, ja sen hiekka vaaleaa. Ranta tunnetaan aurinkoisesta säästään ja ihanista aalloistaan.

Täydellinen surffailuun

Viilentävät ja säännölliset aallot luovat toisin sanoen täydelliset sääolosuhteet purje- ja leijalautailuun. Leijalautailun MM-kisat pidetään juuri El Medanossa vuosittain, joten kilpailujen osallistujat ovat paikalla nauttimassa sekä aalloista että tuulista. Surffaajat pysyttelevät rannan yhdellä osalla, mikä jättää tilaa lapsiperheille ja tavallisille lomanviettäjille rauhalliseen uimiseen. Näin ei synny riskiä surffilautaan törmäämisestä.

Sopii liikuntarajoitteisille

Pitkän rannan varrelta löytyy koko joukko hotelleja ja huoneistoja, ja näiden myötä vilinä on kaupunkirannalle tyypillistä. Rantapromenadilta löytyy myös lukuisia ravintoloita, baareja ja kahviloita. El Medano tarjoaa kaikenlaisia tarvittavia palveluita ja mukavuuksia, kuten aurinkotuolien ja -varjojen vuokrausta, suihkuja ja pukuhuoneita.

El Medano sopii myös liikuntarajoitteisille. Henkilöt, joiden liikuntakyky on alentunut tai jotka muusta syystä tarvitsevat niitä, voivat käyttää ramppeja, pyörätuoleja, kainalosauvoja tai vastaavia apuvälineitä päästäkseen veteen helposti ja sujuvasti.

Retkivinkkejä lähiympäristöön

Lähistöllä muita sopivia retkikohteita ovat Las Galletasin pieni kalastajakylä tai Costa Adeje. Mikäli kaipaat Teneriffan matkalta upeita luontokokemuksia, kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja vierailla Teidellä, Pico de las Nievesillä tai Mascassa. Jos aikataulusta löytyy tilaa, ehdit ehkä kokea kaikki kolme - muussa tapauksessa saat palata monien muiden tapaan Teneriffalle uudelleen.