Teneriffan parhaat rannat

Playa de las Teresitas

Harvat turistit suuntaavat Teneriffan suurkaupunki Santa Cruziin. Ne, jotka näin tekevät, saavat kuitenkin nauttia aidosta kaupungista ja rennosta tunnelmasta. Sama tunnelma vallitsee uimaranta Playa de las Teresitasilla, joka sijainnistaan varsin tylsän rahtilaivasataman vierellä Santa Cruzin laitamilla huolimatta on yksi Teneriffan parhaista rannoista. Ranta, jonka hienojakoinen hiekka on lentänyt Saharan autiomaasta, on matalapohjainen ja väriltään vaalea. Playa de las Teresitasia suojaavat aallonmurtajat, minkä johdosta se sopii myös lapsille. Rannalla on vuokrattavissa aurinkotuoleja, ja rantakioskeista voi ostaa yksinkertaista ruokaa.

Playa de Las Americas

Useimmat yhdistävät Teneriffan mielessään Playa de las Americasin turistikohteeseen ja sen suosittuun vaaleaan hiekkarantaan. Tänne kannattaa matkata, mikäli pitää kaupunkirannoista ja nopeasta sykkeestä. Ranta sopii hyvin myös aktiivilomailijoille, sillä tarjolla on suuri valikoima vesiurheilumahdollisuuksia esimerkiksi vesiskootterien, purjelautailun, kajakkien ja sukelluksen myötä. Täältä voi lähteä myös veneretkille katsomaan valaita ja delfiinejä. Ranta on matalapohjainen ja sopiikin hyvin lapsiperheille.

Playa de Los Cristianos

Koska Playa de las Americas on käytännöllisesti katsoen kasvanut yhteen naapurikaupunki Los Cristianoksen kanssa, voit yksinkertaisesti kulkea paikkakuntien ja niiden rantojen välillä mukavaa palmujen reunustamaa rantapromenadia pitkin. Playa de Los Cristianosin vaalea hiekkaranta sijaitsee käytännössä keskellä kaupunkia ja on tyypillinen kaupunkiranta siinä mielessä, että siellä riittää aina vilskettä ja vilinää. Rannalla järjestetään rantalentopalloturnauksia, paikalta löytyy sekä rantamyyjiä että hengenpelastajia ja hyvät palvelut kaikenikäisille lomanviettäjille. Lisäksi laadukkaat ravintolat ja hyvät shoppailumahdollisuudet ovat vain kivenheiton päässä. Playa de Los Christianos on hoidettu hyvin ja siivotaan joka aamu, mutta näköala satamaan ei ole järin kaunis.

Playa Paraiso

Teneriffan lounaisrannikolla, noin 8 kilometriä Playa del las Americasista pohjoiseen sijaitsee Playa Paraison pieni lomakohde. Paikkakunnalla on kolme erilaista rantaa, jotka kaikki sijaitsevat kallioiden suojaamilla lahdilla. Pohjoisin ranta, Las Galgas, on arvostetuin ja tunnetaan yleisesti Playa Paraison nimellä. Tämä ranta kunnostettiin melko hiljattain ja se sai uutta kultaista hiekkaa sekä uudet aurinkotuolit ja suihkut. Mikäli siis suosit siistiä ranta-alaa, kannattaa suunnata tänne. Huomioi, että ranta ei ole erityisen matala. Lasten kanssa kannattaa olla siis varovainen!

Playa San Juan

Teneriffan klassikkorannoista Playa de Las Americasista ja Playa de Los Cristianosista vain parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsee aito kanarialainen ranta, San Juan. Täällä sinua odottaa mustahiekkainen ranta aidossa tulivuoriympäristössä. Playa San Juan koostuu itse asiassa kahdesta rannasta, joita erottavat aallonmurtaja ja suuret kivet. Rannalla on myös suhteellisen hiljattain rakennettu rantapromenadi, jolta löydät suihkut, leikkipaikat ja ruokapaikat. Aallonmurtaja suojaa rantaa, joten aallot ovat periaatteessa olemattomat. Tämä on tietenkin erityisesti lapsiperheiden arvostama asia, ja he viettävätkin aikaansa tällä rannalla mielellään.