Lago Martiánez

Lago Martiánez on valtava merivesialtain varustettu vesipuisto Puerto de la Cruzin lähettyvillä. Täällä saat kulumaan koko päivän helposti. Voit pulikoida jopa seitsemässä eri uima-altaassa, lämmitetyssä spa-altaassa ja tekojärvessä, kävellä kauniissa puutarhoissa, katsella veistoksia tai yksinkertaisesti ottaa rennosti jossakin alueen useista kahviloista. Mikäli nälkä yllättää, on valittavinasi useita eri ravintoloita. Lago Martiánez sopii kaikenikäisille. Vesipuiston altaiden syvyys vaihtelee, ja osa on erityisen sopivia nuoremmille lapsille. Tarjolla on myös runsaasti aurinkotuoleja.

Teneriffan suurimpia vierailukohteita

Lago Martiánez avattiin vuonna 1977. Sen tarkoitus oli tehdä Puerto de la Cruzista houkuttelevampi, sillä tällöin monet matkailijat matkasivat sen sijaan etelärannikon lomakohteisiin Playa de las Americalle ja Los Cristianosille. Puiston suunnittelijaksi valittiin tunnettu arkkitehti, veistäjä ja taiteilijan Cesar Manrique. Paikalliset ovat hyvin ylpeitä puistostaan. Jotkut kutsuvatkin sitä Kanariansaarten hienoimmaksi ulkoilmamuseoksi muun muassa Manriquen erottuvien veistosten ansiosta. Eräs näistä esittää ylösalaisin istutettua eukalyptuspuuta, ja joukkoon kuuluu myös tulivuori, joka syöksee altaan vettä kohti taivasta. Kuten Cesar Manriquen teokset usein, ovat nämä veistokset ja koko puiston muotoilu kunnianosoitusta Kanariansaarten upealle luonnolle.

Avajaisten jälkeen on vesipuistossa käynyt yli 30 miljoonaa vierailijaa, ja siitä onkin ajan myötä tullut yksi Teneriffan suosituimmista vierailukohteista.