Las Galletas

Teneriffan etelärannikon kärjessä sijaitsee suhteellisen tuntematon Las Galletasin pieni kalastajakylä. Koska perheessämme on pieni vauva, halusimme viettää lomamme rauhallisessa, aidossa ja kävelyyn sopivassa ympäristössä, jossa tunnelma on rento. Las Galletas tarjosi meille juuri sen, mitä kaipasimme. Meren läheisyys oli tervetullut lisä.

Kyllästynyt massaturismiin? Matkusta Las Galletasiin

Tämä kylä on toisin sanoen erittäin hyvä lomavaihtoehto matkailijoille, jotka tahtovat kauemmas Las Americasin ja Los Christianosin suurista, tiheään asutuista turistikohteista - mutta jotka tahtovat kuitenkin olla riittävän lähellä niitä.

Las Galletasin ravintolatarjonta on vähäistä, sen sijaan kylässä on useita pieniä kauppoja. Satamassa voi myös tutustua kojuihin, joissa on tarjolla merestä hiljattain pyydettyjä antimia. Loppujen lopuksi kylä on tunnettu juuri kaloistaan.

Rantakatu Costa del Silencioon

Parhaita kokemuksiamme alueella olivat illat rantakadulla, joka kulkee Las Galletasin ja naapurikylä Costa del Silencion välillä. Upeita kalliomuodostelmia vasten lyövät aallot ja jykevien pinjojen siluetit tähtitaivasta vasten olivat nautittavissa ilman muiden turistien aiheuttamaa väenpaljoutta.

Kallioille muodostui luonnollisia altaita, joita aurinko lämmitti päivisin. Näimme monien makaavan ja loiskivan altaissa sukellusnaamarin kanssa - minkä jälkeen he etsivät paikan makoilua ja auringossa kuivattelua varten.

Las Galletasin rauhaa arvostavat lomanviettäjät, jotka kuitenkin tahtovat nauttia Teneriffan lukuisista harrastusmahdollisuuksista ja luontokokemuksista, voivat saada lomastaan kaiken irti vuokraamalla auton. Perheemme yhdisti esimerkiksi vierailun Las Galletasissa vesipuistokokemukseen Siam Parkissa ja retkeen ylös Teiden lähistöön upeita näköaloja varten.