Loro Parque

Mikäli etsit koko perheen retkikohdetta luonto- ja eläinteemalla, on Loro Parque Pohjois-Teneriffalla sopiva paikka. Puisto sijaitsee noin viiden kilometrin päässä Puerto de la Cruzin kaupungista länteen ja on tunnettu ennen kaikkea värikkäiden papukaijojen ansiosta, jotka lentelevät ympäriinsä rehevässä viidakkomiljöössä.

Sisällä puistossa on jopa 350 erilaista papukaijalajia, ja papukaijat ovat jopa antaneet nimen puistolle: loro tarkoittaa papukaijaa espanjaksi.

Loro Parquen rikas eläimistö

Papukaijojen ja muiden lintujen ohella myös puiston pingviinit ovat äärimmäisen suosittuja. Nämä söpöliinit ovat vauhdissa Penguin Planetissa, joka on maailman suurin pingvinaario. Täällä vierailijat voivat katsella erilaisia pingviinilajeja, kuten keisaripingviinejä ja perunpingviinejä. Samalla he saavat makupalan Etelämantereen erityisestä ympäristöstä. Pingviinien asuinympäristö on tehty vastaamaan Etelämanteretta valaistuksensa ja lämpötilojensa osalta. Suureen lasiseen pingvinaarioon tuodaan joka päivä yli 12 tonnia lunta, jotta pingviinien elinympäristö muistuttaisi mahdollisimman aitoa.

Papukaija- ja delfiiniesitykset

Puiston toinen vierailun arvoinen paikka on suuri maanalainen akvaario. Täällä on seitsemän erilaista teema-aluetta, joista jokainen vastaa yhtä merellistä ekosysteemiä. Erityisen jännittäviä lajeja akvaarioissa ovat piraijat, merikilpikonnat ja merihevoset.

Monet pitävät myös puiston erilaisista esityksistä, joita järjestetään päivittäin samaan aikaan. Näissä voit nähdä kaikkea papukaijoista kouluttajansa kanssa esiintyviin delfiineihin.