Santa Cruz

Rantaelämään kaupungin sykettä kaipaaville Teneriffan matkaajille saaren koillisosassa sijaitseva pääkaupunki Santa Cruz tarjoaa virkistävän sekoituksen kulttuuria, arkkitehtuuria ja laaturavintoloita. Jos taas rannalla makoilu kiinnostaa muita aktiviteetteja enemmän, voi viettää koko päivän Santa Cruzin pidetyllä Playa de Las Teresitasilla, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta.

Teneriffan pääkaupunki on ollut historiallisesti yksi Euroopan tärkeimmistä satamista, sillä monet laivat pysähtyivät täällä matkallaan Atlantin valtameren yli Amerikkaan. Kaupungin satamahistoria on vaikuttanut kaupunkiin, ja yhä edelleen sataman elo on yhtä vilskettä.

Satamasta kulkee säännöllinen liikenne Manner-Espanjaan. Myös suuret risteilyalukset pysähtyvät täällä.

Karnevaalitunnelmaa

Kaupungin suuri karnevaali tapahtuu joka vuosi helmikuussa ja vie Santa Cruzin maailmankartalle - tähän aikaan Teneriffalla kannattaa todella vierailla. Saarelle saapuu ihmisiä ympäri maailman osallistumaan juhliin, jolloin koko kaupungista tulee Teneriffan vastine Rio de Janeirolle. Fakta on, että Santa Cruz -karnevaalia pidetään maailman toiseksi tunnetuimpana karnevaalina - heti Rion vastaavien jälkeen.

Mikäli olet pääkaupungissa jonain muuna aikana, ei tekemisestä silti ole pulaa. Yksi monista sopivista pysähdyspaikoista on Santa Cruzin tori ja kauppahalli, jotka sijaitsevat aivan linja-autoaseman vieressä. Täällä voit katsella ihmisiä askareissaan ja ihailla kukkien, lihatuotteiden sekä tuoreiden hedelmien ja kalan valikoimia.

Nähtävyyksiä kaikenikäisille

Santa Cruzin vierailu ei ole täydellinen, mikäli ei näe kaupungin kokous- ja konserttitaloa, joka tunnetaan nimellä Auditorio de Tenerife "Adán Martín”. Tämä valkoinen mahtipontinen rakennus on noussut koko Teneriffan symboliksi, ja se muistuttaa monilta osin Sydneyn tunnettua oopperataloa. Mikäli shoppailu on mielessä, kannattaa siirtyä Plaza de España -aukiolle ja siltä alkaville kaduille.

Santa Cruzissa riittää siis tekemistä ja nähtävää yltä kyllin koko perheelle!