Teiden tulivuori

Mieti, millainen kontrasti on aloittaa päivänsä hotellin uima-altaalla ja seisoa muutamaa tuntia myöhemmin lumen peittämällä vuorenhuipulla, joka kohoaa miltei 4 000 metrin korkeuteen. Teide, jolla on korkeutta 3 718 metriä, on Espanjan korkein vuori. Se on samalla myös maailman kolmanneksi suurin tulivuori.

Espanjan vierailluin kansallispuisto

Teidelle pääsee neljää eri autotietä pitkin: yksi jokaisessa ilmansuunnassa. Tiet mutkittelevat hiljaa mutta varmasti vuorenrinteitä ylös. Auton ikkunasta avautuu Teneriffalle luonteenomainen tulivuorimaisema piikkipensaineen, kanarianmäntyineen ja kivijärkäleineen. Jos pitää silmänsä auki, voi nähdä myös kanarianpeipon.

Osa Teiden ympäristöstä kuuluu kansallispuisto Parque Nacional de las Canadas del Teideen, joka on Espanjan vierailluin kansallispuisto. Sekä Teide että sen ympäristö kuuluvat nykyisin Unescon maailmanperintökohteisiin.

Vaijerihissillä Teiden huipulle

Helpoiten ylös Teidelle pääsee vuonna 1999 rakennetulla vaijerihissillä. Hissin hytti on suurten lasien peittämä, eli kahdeksan minuuttia pitkä matka huipulle on jo kokemus itsessään näköalojensa myötä.

Vierailu Teide-tulivuoren huipulla nousee todelliseksi kohokohdaksi. Huipulta Teneriffan kuuta muistuttavan maiseman näköala sekoittuu pilviin ja kirkkaansiniseen taivaaseen.

Huipulla on usein viileää ja tuulista, joten pakkaa lämpimiä vaatteita mukaan. Pientä evästä on myös hyvä pitää mukanaan, mutta älä unohda kerätä roskia mukaasi ruokahetken jälkeen. Vaijerihissi on melko hintava, mutta perheemme oli yhtä mieltä siitä että hissimatka oli jokaisen euron arvoinen. Teiden kaikkein korkeimmalle huipulle päästäkseen on haettava erityinen lupa joko kansallispuiston pääkonttorista Santa Cruzista tai puiston kotisivuilta.