Vierailu Mascan appelsiinikylässä

Kuulutko heihin, jotka pitävät Kanariansaaria yleisesti ja etenkin Teneriffaa yhtenä isona lomakeskuksena, jossa aurinkotuolit makaavat rivissä? Siinä tapauksessa kannattaa miettiä uudestaan. Jos jätät rannat taaksesi, tarjoaa tämä tulivuorisaari henkeäsalpaavia näköaloja. Yksi tunnetuimmista on tietenkin Teide. Toinen odottaa ylhäällä pienessä Mascan appelsiinikylässä Teneriffan luoteiskulmassa, Teno-vuoren juurella.

Masca muistuttaa Machu Picchua

Mascan jylhiä näköaloja voi pitää Teneriffan vastineena Machu Picchulle. Itse kylä on rakennettu rotkoon, ja sen seinät kohoavat jopa 600 metrin korkeuteen. Ensimmäisenä paikalla asuivat Teneriffan alkuperäisasukkaat, guanchit. Pikkukylästä kerrotaan monia tarinoita. Eräiden mukaan Masca oli aikoinaan merirosvojen kylä, toisissa tarinoissa kerrotaan ympäristön yliluonnollisista voimista.

Monet saapuvat kylään opastetulla kierroksella, johon kuuluu lyhyt pysähdys valokuvien ottamista varten, minkä jälkeen jatketaan seuraavaan nähtävyyteen saarella. Tämä paikka ansaitsee kuitenkin enemmän aikaa. Vuokraa auto ja saavu paikalle aikaisin aamulla, tutustu alueeseen, älä kiirehdi pois. Koska monet turistit käyvät täällä, on ravintoloiden ja pienten kauppojen määrä suhteellisen hyvä verrattuna saaren muihin samankokoisiin kyliin.

Kun matka on päämäärä ja Masca Barrancon vaellusreitti

Tämän kylän kohdalla matka itsessään on päämäärä. Paras reitti autolla Mascaan kulkee Santiago del Teiden kautta. Täältä jatketaan vielä viisi kilometriä eteenpäin. Edessä oleva tie on kapea ja vie kauniilta näköalalta toiselle. Tien varrella on useita näköalapaikkoja, joille voi pysähtyä ottamaan valokuvia ja se tulee houkuttelemaan!

Jotta kaunis ympäristö pääsisi parhaiten oikeuksiinsa, voit myös vaeltaa pitkin Masca Barrancon reittiä koko matkan alas merelle asti, mikäli olet suhteellisen hyvässä kunnossa ja omaat hieman aiempaa vaelluskokemusta. Masca Barranco on toiseksi suosituin vaellusreitti koko Teneriffalla, heti Costa Adejen Barranco del Infierno -reitin jälkeen.

Reitti lähtee Mascasta ja vie uskomattoman kauniin luonnon ja rotkojen läpi. Vaellusreitin kulkeminen kestää lähes kolme tuntia, ja se päättyy meren äärelle. Kaikkein kovimmat kulkijat palaavat koko reitin takaisin kylään, mutta voit myös hypätä rannalta veneeseen ja jatkaa kohti tunnettuja Los Gigantes -kallioita.

Vinkki Älä unohda ottaa mukaan reilusti vettä, aurinkorasvaa ja päähinettä auringolta suojautuaksesi!