Hyvä tietää: Kuta Beach

 • Pääkaupunki

  Jakarta
 • Valuutta

  Indonesian rupia (IDR)
 • Kieli

  Indonesia
 • Väkiluku

  261 100 000
 • Aikaero

  +6 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Balilla on pitkät, pehmeät hiekkarannat ja veden lämpötila on harvoin alle 24 °C.

  Korkeita aaltoja ja merivirtauksia esiintyy sekä suuria lasku- ja nousuvesivaihteluita. Useimmilla rannoilla on varoituslippujärjestelmä.

  Sadekaudella, joka yleensä ajoittuu lokakuun ja huhtikuun välille, saattaa puiden oksia ja muuta roskaa kulkeutua rannoille ja mereen. Balilla sadekaudella lomaillessasi on hyvä huomioida, että rannat ja meri saattavat olla roskaisia ja niiden raivaaminen traktoreilla saattaa joskus olla häiritsevää.

  Kuta Beach on Balin tunnetuin ranta, ja se ulottuu aina lentokentältä Kutan Legianiksi kutsuttuun osaan. Kutan ranta on tunnettu upeista surffausolosuhteistaan. Rannalla onkin useita surffauskouluja, mutta myös sukelluskouluja.

  Sanurin ranta on Balin rauhallisimpia rantoja. Rannan edustalla on riutta, joka suojaa rantaa aalloilta ja merivirtauksilta.

 • Autonvuokraus

  Voit vuokrata auton Balille kauttamme.

  Vuokraa auto Balin lomallesi ennakkoon »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Balin kansainväliseltä Ngurah Rain lentokentältä Kuta Beachille on matkaa noin 5 km (15 min.).

  Liikenneyhteydet
  Balin lentokentältä (Ngurah Rai) Kuta Beachin hotelleille taksilla tai vuokra-autolla n. 30–45 minuuttia.

  Useimmilla hotelleilla on sopimus taksiyhtiöiden kanssa, joilla on autoissaan taksamittarit.

  Voit myös vuokrata auton ja kuljettajan, n. 50 e/pv.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Kutalla on Balin laajin huvitarjonta ja vilkkain iltaelämä. Baareja, pubeja, diskoja (osa ulkona) ja yökerhoja on runsaasti. Seminyakin rannalla on useita eksklusiivisia beach clubeja, joukossa mm. tunnettu Potato Head joka illan tummetessa muuttuu yökerhoksi.

  Elokuvateattereita on Beachwalk Mallissa ja Mall Bali Galeriassa (joka sijaitsee Sanurin ja Kutan välissä).

  Nusa Duassa on monta paikallista ravintolaa Bali Collection -ostoskeskuksessa, joka on keskittynyt kansainvälisiin ruokiin. Nusa Duan lähellä sijaitsee intialainen ravintola Tandjung Benoa sekä kokkikoulu, Bumbu Bali. Nusa Dua Resortissa on suuri ravintola, joka on suuntautunut balilaiseen, intialaiseen ja aasialaiseen keittiöön. Lähellä Grand Hyattia on japanilainen ravintola. Nusa Duassa ei ole erityistä iltaelämää. Iltaelämää kaipaaville suositellaan mieluummin Kutaa, Legianoa tai Seminyakia.

  Jinbaran sijaitsee noin 20 minuutin taksimatkan päässä ja on tunnettu rannan kala- ja äyriäisravintoloistaan.

  Sanurissa on paljon pieniä paikallisia ravintoloita, joissa tarjoillaan indonesialaista ruokaa, mutta myös jonkin verran kansainvälistä, esim. aasialaista ja hollantilaista. Myös useita kalaravintoloita.

  Ubud voi ylpeillä usean hintaluokan ravintoloillaan, gourmetravintoloista kuten Mozaic ja Lamak yksinkertaisiin ruokapaikkoihin, joissa tarjolla on länsimaista ruokaa. Ubudissa on myös perinteinen Café Lotus.

 • Ostokset

  Balilla on useita ostos- ja huvikeskuksia, joista useimmat sijaitsevat Kutan alueella. Myynnissä on mm. vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Myös kaikkea ravintoloista apteekkeihin, kahviloihin ja kirjakauppoihin,

  Kutassa olevia ostospaikkoja ovat mm. Beachwalk Mall, Lippo Mall Kuta ja Discovery Mall Kuta. Seminyakissa on puolestaan Lippo Plaza Sunset. Sanurissa on useita pikkukauppoja. Kutan ja Sanurin välissä on Mall Bali Galeria.

  Seminyaki on myös tunnettu useista sisustuskaupoistaan ja ylellisistä merkkiliikkeistään, joista löydät upeita sisustustarvikkeita ja trendikästä muotia.

  Ubud on ennen kaikkea tunnettu käsitöistään ja käsityömarkkinoistaan. Pasar Seni Ubud on yksi kylän maamerkeistä, tarjolla on kaikkea silkkihuiveista, käsinkudotuista kankaista, ikatbatiikkiin ja balilaisiin puukäsitöihin ja tekstiileihin.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Turistivero

  Matkustusvero (200 000 IDR, n. 18 e) ei sisälly matkan hintaan vaan peritään kaikilta matkustajilta Indonesiasta poistuttaessa.

 • Omatoimimatka

  Koska matkat Balille lennetään reittilennoilla, voit valita matkasi pituuden joustavasti.

  Lomakohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta saat yhteyden TUI Service Centeriimme puhelimitse, tekstiviestillä tai lähettämällä kysymyksiä TUI-sovelluksen tai Minun lomani -sivun (tui.fi) kautta.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Indonesian rupia (IDR).

  Yleisimmät luottokortit kuten VISA, MasterCard ja American Express hyväksytään maksuvälineinä yleisesti. Suurimmissa matkailukohteissa on runsaasti käteisautomaatteja.

  Pankit ovat avoinna yleensä ma-pe klo 9–15. Suosittelemme matkalle euroja tai Amerikan dollareita.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtotoimistoista.

  Huomioitavaa
  Balille matkustavia kehotetaan olemaan erityisen varovaisia alkoholia ostettaessa ja käytettäessä. Saarella on sattunut joitakin metanolimyrkytystapauksia.

  Silent Day eli Nyepi, on balilaisten uudenvuodenjuhla (joka vuonna 2017 on 28.3.), jolloin hotellista ei saa poistua. Kello 06 ja seuraavan aamun klo 06 välillä tulee olla pimeää ja hiljaista, joten myöskään sähköä ei saa käyttää.

  Balin ilmasto on subtrooppinen ja siksi erittäin kostea. Sadekausi ajoittuu lokakuun ja huhtikuun välille, päivälämpötilan ollessa kuitenkin vuoden ympäri n. 30 °C.

  Alueella on paljon hyttysiä. Hyttysmyrkkyjä myydään paikan päällä.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.