Hyvä tietää: Seminyak

 • Pääkaupunki

  Jakarta
 • Valuutta

  Indonesian rupia (IDR)
 • Kieli

  Indonesia
 • Väkiluku

  261 100 000
 • Aikaero

  +6 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Matka lentokentältä

  Balin lentokentältä (Ngurah Rai) Seminyakin hotelleille n. 1 t.

  Varausvaiheessa näet saatavilla olevat kuljetusvaihtoehdot.

  Lue lisää lentokenttäkuljetuksesta »

 • Rannat

  Balilla on pitkät, pehmeät hiekkarannat ja veden lämpötila on harvoin alle 24 °C.

  Korkeita aaltoja ja merivirtauksia esiintyy sekä suuria lasku- ja nousuvesivaihteluita. Useimmilla rannoilla on varoituslippujärjestelmä.

  Sadekaudella, joka yleensä ajoittuu lokakuun ja huhtikuun välille, saattaa puiden oksia ja muuta roskaa kulkeutua rannoille ja mereen. Balilla sadekaudella lomaillessasi on hyvä huomioida, että rannat ja meri saattavat olla roskaisia ja niiden raivaaminen traktoreilla saattaa joskus olla häiritsevää.

  Kuta Beach on Balin tunnetuin ranta, ja se ulottuu aina lentokentältä Kutan Legianiksi kutsuttuun osaan. Kutan ranta on tunnettu upeista surffausolosuhteistaan. Rannalla onkin useita surffauskouluja, mutta myös sukelluskouluja.

  Sanurin ranta on Balin rauhallisimpia rantoja. Rannan edustalla on riutta, joka suojaa rantaa aalloilta ja merivirtauksilta.

 • Autonvuokraus

  Voit vuokrata auton Balille kauttamme.

  Vuokraa auto Balin lomallesi ennakkoon »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Etäisyydet
  Kutasta Seminyakiin n. 4 km, Nusa Duaan n. 19 km, Sanuriin n. 20 km, Ubudiin n. 35 km ja Lovina Beachiin n. 90 km. Pääkaupunki Denpasariin n. 12 km.

  Liikenneyhteydet
  Balin lentokentältä (Ngurah Rai) Seminyakin hotelleille taksilla tai vuokra-autolla n. 1 t.

  Useimmilla hotelleilla on sopimus taksiyhtiöiden kanssa, joilla on autoissaan taksamittarit.

  Hintaesimerkkejä: Lentokentälle n. 5 e, Nusa Duaan n. 8 e ja Sanuriin n. 9,50 e.

  Voit myös vuokrata auton ja kuljettajan, n. 50 e/pv.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Kutalla on Balin laajin huvitarjonta ja vilkkain iltaelämä. Baareja, pubeja, diskoja (osa ulkona) ja yökerhoja on runsaasti. Seminyakin rannalla on useita eksklusiivisia beach clubeja, joukossa mm. tunnettu Potato Head joka illan tummetessa muuttuu yökerhoksi.

  Elokuvateattereita on Beachwalk Mallissa ja Mall Bali Galeriassa (joka sijaitsee Sanurin ja Kutan välissä).

  Jinbaran sijaitsee noin 20 minuutin taksimatkan päässä ja on tunnettu rannan kala- ja äyriäisravintoloistaan.

 • Ostokset

  Balilla on useita ostos- ja huvikeskuksia, joista useimmat sijaitsevat Kutan alueella. Myynnissä on mm. vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Myös kaikkea ravintoloista apteekkeihin, kahviloihin ja kirjakauppoihin,

  Kutassa olevia ostospaikkoja ovat mm. Beachwalk Mall, Lippo Mall Kuta ja Discovery Mall Kuta. Seminyakissa on puolestaan Lippo Plaza Sunset. Sanurissa on useita pikkukauppoja. Kutan ja Sanurin välissä on Mall Bali Galeria.

  Seminyaki on myös tunnettu useista sisustuskaupoistaan ja ylellisistä merkkiliikkeistään, joista löydät upeita sisustustarvikkeita ja trendikästä muotia.

  Ubud on ennen kaikkea tunnettu käsitöistään ja käsityömarkkinoistaan. Pasar Seni Ubud on yksi kylän maamerkeistä, tarjolla on kaikkea silkkihuiveista, käsinkudotuista kankaista, ikatbatiikkiin ja balilaisiin puukäsitöihin ja tekstiileihin.

 • Adapteri

  220 V. Adapteria ei tarvita.

 • Omatoimimatka

  Koska matkat Balille lennetään reittilennoilla, voit valita matkasi pituuden joustavasti.

  Lomakohteessa ei ole TUin oppaita, mutta saat yhteyden TUI Service Centeriimme puhelimitse, tekstiviestillä tai lähettämällä kysymyksiä TUI-sovelluksen tai Minun lomani -sivun (tui.fi) kautta.

 • Tärkeä tietää

  Saapuminen lomakohteeseen ja huoneenluovutus
  Lue lomakohteeseen saapumisesta ja huoneenluovutuksesta.

  Valuutta ja luottokortit
  Indonesian rupia (IDR).

  Yleisimmät luottokortit kuten VISA, MasterCard ja American Express hyväksytään maksuvälineinä yleisesti. Suurimmissa matkailukohteissa on runsaasti käteisautomaatteja.

  Pankit ovat avoinna yleensä ma-pe klo 9–15. Suosittelemme matkalle euroja tai Amerikan dollareita.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtotoimistoista.

  Huomioitavaa
  Balilla lomailevia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen kaikkia alkoholijuomia ostettaessa ja nautittaessa. Saarella on tapahtunut useita metanolimyrkytyksiä.

  Silent Dayn eli Nyepin aikana, joka on balilainen uusi vuosi (vuonna 2021 14. maaliskuuta), et saa poistua hotellistasi. Aamusta klo 06 aina seuraavaan aamuun klo 06 tulisi vallita täydellinen rauha. Ja myös pimeys, joten myöskään sähköä ei saa käyttää.

  Balilla on subtrooppinen ilmasto, joka tarkoittaa mm. korkeaa ilmankosteutta. Sadekausi kestää lokakuusta huhtikuuhun, mutta päivälämpötila on noin 30 °C ympäri vuoden.

  Alueella on paljon hyttysiä. Hyttyskarkotetta voi ostaa paikan päältä.

  Maastapoistumisvero 150 000 IDR (noin 10 e) ei sisälly matkan hintaan, vero tulee maksaa käteisellä lentokentällä Indonesiasta poistuttaessa.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.