Joogaa Balilla

Bali on tunnettu vahvasta hengellisyydestään. Ihmiset ympäri maailman matkaavat tänne harjoittamaan joogaa kauniissa ja taianomaisessa ympäristössä. Monien mielestä Bali on yksi maailman hengellisimmistä paikoista ja että täällä “luonnon kanssa yhdistyminen” (mitä sanskriitiin “jooga”-sana tarkoittaakin) onnistuu täällä paremmin kuin missään muualla. Jooga on yksi hindulaisuuden kuudesta järjestelmästä, joiden avulla kehoa ja ajatuksia hallitaan ja pyritään viemään lähemmäs jumalia. Jooga yhdistyy Balin perinteisiin ja uskonnollisuuteen, ja saarta kutsutaankin myös “Jumalten saareksi”. Täällä joogaa on harjoitettu historian alkuhämäristä saakka. Saarella on monia joogasuuntauksia ja -tyylejä, kuten nidrajooga, hathajooga ja kundalinijooga muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Balilla joogaa voi harrastaa monin eri tavoin. Pieniä joogastudioja on saaren useimmissa kylissä ja rantakohteissa. Ne tarjoavat eri suuntausten tunteja ilman varausta. Balin tavallisen lomamatkan voi siis toisin sanoen yhdistää helposti joogaharrastukseen. Yksi suurimmista ja tunnetuimmista joogastudioista on Yoga Barn Ubudissa. Täällä on tarjolla viikoittain yli 100 joogatuntia, ja suurimpaan studioon mahtuu noin 100 henkilöä. Seminyakissa toimii Prana Spa, jonka viehkeässä miljöössä järjestetään useita tunteja. Suuri Samadi Bali Canggussa tarjoaa upeat näkymät vehreään puutarhaan lasiseinien läpi.

Joogaan ja meditaatioon keskittyvä retriitti

Jos tahdot keskittyä joogaan ja palautumiseen matkallasi vielä enemmän, järjestetään Balilla retriittejä säännöllisesti. Retriitissä majoitut paikassa, joka on täysin omistautunut joogalle ja meditoinnille sekä terveellisille elämäntavoille. Usein tarjolla on kasvispohjaista, vitamiinien ja mineraalien täyttämään ruokaa. Joogatunteihin ja meditaatiohetkiin liittyy luentoja. Gilimanuksin pienimuotoinen Shankari’s Yoga Retreat on yksinkertainen mutta suosittu. Spa Village Resort Tembok Pohjois-Balilla on ylellinen versio, Uma by Como puolestaan eksklusiivinen luonnonläheisellä sijainnilla - mutta ympäri saarta joogaretriittejä on lukuisia. Joogaretriittien ja -studiojen tarjonta on erityisen isoa sellaisissa paikoissa kuin Ubudissa Balin sisämaassa selä Canggussa saaren lounaisrannikolla. Tunteja ja pidempiä kursseja löytyy eri hintaluokista, mielenkiintosi ja budjettisi mukaan.