Monkey Forest Ubudissa

Mikäli pidät apinoista, kannattaa sinun ehdottomasti suunnata Monkey Forestiin Ubudissa. Tämä apinoidensuojelualue, joka on kuin suoraan Viidakkokirjan maailmasta, sijaitsee vain vartin kävelymatkan päässä Ubudin keskustasta. Suojelualueen tiheä metsä koostuu 186 eri puulajista. Korkeat kiemuraiset banianpuut, palmut ja sammaleen peittämät temppeli luovat täydellisen ympäristön noin 600 puistossa asuvalle apinalle. Monkey Forestissa asuvat apinat ovat makakeja ja kuuluvat häntäapinoiden heimoon.

Apinat pitävät vieraista eivätkä ole alkuunkaan ujoja. Ei kannata siis yllättyä, mikäli yksi niistä hyppää päällesi. Apinat rakastavat koruja, puhelimia, peilejä ja kaikkea kimaltavaa. Ne pihistävät päivittäin jotakin vierailijoilta, jotka eivät seuraa suojelualueen määräyksiä.

On sallittua syöttää apinoita banaanein, joita voi ostaa suojelualueen erityisiltä myyntipisteiltä.

Opi apinoista ja niiden ympäristöstä

Monkey Forest on paitsi suojelualue, myös tutkimuskeskus, jossa voit oppia enemmän erilaisista apinoista ja niiden ympäristöstä. Itse apinoiden ohella alueella on myös kolme jännittävää temppeliä, jotka ovat noin 700 vuotta vanhoja.

Monkey Forest toimii balilaisen Tri Hata Kana -ajatuksen mukaan, johon kuuluu kolme tapaa voida hyvin ja kokea onnea. Nämä kolme tapaa ovat:

  • Harmonia ihmisten välillä
  • Harmonia ihmisten ja luonnon välillä
  • Harmonia ihmisten ja Jumalan välillä

Luonnonsuojelualueella tämä merkitsee käytännössä paitsi tutkimustyötä ja apinoiden luonnollisen ympäristön suojelua, myös erilaisten uskonnollisten rituaalien noudattamista. Metsässä voi nähdä myös erilaisia patsaita. Ne symbolisoivat pyhää energiaa, jota alueen temppelillä kerrotaan olevan.