Surffausta Balilla

Yksi tärkeä syy siihen, miksi Bali vetää puoleensa niin paljon matkailijoita, ovat sen upeat mahdollisuudet surffaukseen. Balilla surffausmahdollisuudet ovat huippuluokkaa, ja siihen sopivia paikkoja ja aaltoja löytyy niin vasta-alkajille kuin edistyneemmille harrastajille. Balilla surffausvarusteiden vuokrauspaikat eivät ole koskaan kaukana, ja lajin opetteluun löytyy lukemattomia paikkoja. Voit mennä kurssille, vuokrata opettajan tai oman lautasi ja nauttia aalloista itse - kaikki ovat hyviä tapoja surffata Balilla. Ympäri saarta on monia paikkoja ja rantoja, joista löytyy itsellesi sopiva vaikeustaso.

Hyviä paikkoja surffauksen opetteluun - 3 vinkkiä

Tässä on kolme täydellistä paikkaa niille, joita laji kiinnostaa, mutta joilla ei ole paljoa aiempaa kokemusta.

1. Kuta

Kuta on Balin tunnetuimpia ja vierailluimpia rantoja. Se sopii täydellisesti vasta-alkajille. Täällä on vuokrattavana lautoja pitkillä siteillä, aallot ovat usein lempeitä ja rannalla paikalliset tarjoavat opetusta, täydentäen kylässä toimivien yritysten kurssitarjontaa.

2. Seminyak

Kutan päättyessä pohjoisessa, alkaa Seminyak. Nämä rannat muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Surffaukselle omistettuja paikkoja ei Seminyakilla ole aivan yhtä tiheään, mutta Oberoin kohdalla aallot ovat sopivia aloittelijoille.

3. Canggu

Canggu sijaitsee Seminyakin pohjoispuolella ja on kulttuurien sulatusuuni - täällä asuvat monet Balilla pidempään viipyvät. Viehättävien katujen ja riisipeltojen keskeltä löytyy monia terveelliseen ruokaan ja juomaan panostavia kahviloita ja ravintoloita. Tällä nykyisin suositulla kylällä on useita tunnettuja surffispotteja, joista aloittelijalle parhaiten sopivat Old Mans, Batu Bolong ja Berawa.

Surffausta kokeneemmille - 4 vinkkiä

Tässä neljä paikkaa, jotka sopivat täydellisesti rutinoituneille surffaajille - täällä aallot ovat huippuluokkaa!

1. Uluwatu

Uluwatun alue sijaitsee Lounais-Balilla. Sen jylhä luonto meren äärellä sijaitsevine kalkkikivikallioineen tarjoaa hyviä surffausspotteja kokeneemmille harrastajille. Uluwatun pohjoispuolella on suosittu Suluban ja Padang-Padangin eksoottinen ranta, joka tarjoaa hyviä aaltoja kauniilla rannalla. Myös Impossibles ja Bingin ovat surffaajien suosimia rantoja Uluwatun alueella.

2. Green Bowl

Green Bowl Balin eteläkärjessä on kaunis ranta, jolle pääseminen ei ole aivan helppoa. Sinun on laskeuduttava noin sata porrasaskelmaa päästäksesi alas rannalle. Kiitos tämän hieman mutkikkaan reitin, tarjoaa Green Bowl monien surffaajien arvostamaa syrjäisyyttä - sekä tietenkin hyviä aaltoja.

3. Keramas

Glanyarissa Balin itärannikolla sijaitsee mustahiekkainen ranta, joka tarjoaa Balin kaikkein upeimpia aaltoja. Täällä järjestetään säännöllisesti myös isoja kilpailuja.

4. Nusa Lembongan

Nusa Lembonganin saari Balista kaakkoon tarjoaa surffaajille useita hienoja spotteja. Shipwreck sopii monen eri tason harrastajille, mutta hommansa hallitseville tarjolla on alueen parhaat aallot.