Uluwatu

Balin lounaiskärjessä, Bukitin niemimaan läntisimmässä paikassa, sijaitsee Uluwatun alue. Alue on yksi Balin upeimmista paikoista, paikka jossa kalkkikivikalliot syöksyvät dramaattisen jyrkästi alas mereen. Alue on valittu yhdeksi kauneimmista rannikkoalueista Balilla – ja tästä olemme ehdottomasti samaa mieltä. Mahtava Uluwatun temppeli on yksi syy, miksi matkailijat saapuvat Balin Uluwatuun. Muita ovat tietysti sen upeat näköalat ja tietysti täydellisesti surffaamiseen soveltuvat monet rannat.

Tutustu mahtavaan Uluwatun temppeliin

Uluwatun alueella sijaitsee upea Uluwatun temppeli. Temppeli on suosittu retkikohde ja tarjoaa upeat näköalat. Se sijaitsee uskomattomalla paikalla, korkeiden ja jyrkkien kallioiden reunalla. Alas mereen syöksyvät jyrkät kalliot luovat temppelille dramaattiset kehykset. Uluwatun temppelin, jota myös Pura Luhur Uluwatuksi kutsutaan, sanotaan olevan yksi kuudesta tärkeimmästä temppelistä Balilla. Temppelin sanotaan myös suojelevan saaren asukkaita meren pahoilta hengiltä. Voit tutustua temppeliin ja sen ympäristöön kävellen. Villit apinat vahvistavat ennestään upeaa vaikutelmaa, mutta ole varovainen laukuissasi olevien irrallisten esineiden ja ruokien kanssa. Ne saattavat herättää apinoiden kiinnostuksen ja niistä saattaa tulla tungettelevampia kuin ehkä tuntuu mukavalta ja turvalliselta.

Temppelialueelle peritään pieni sisäänpääsymaksu ja sinun tulee muistaa pukeutua soveliaasti. Suosituin aika vierailla temppelillä on auringonlaskun aika. Suosittelemme saapumaan kuitenkin hyvissä ajoin ennen kuin taivas hiljalleen alkaa hehkua. Temppelillä on varmasti maineensa arvoinen – turistimassoista huolimatta. Auringonlaskun aikaan temppelillä järjestetään päivittäin myös upea tanssishow, "Kecak fire dance", joka sisältää kauniita vaatteita ja intensiivistä tanssienergiaa ja joka rakentuu hindujen tarinoille ja rituaaleille.

Hyvät surffausolosuhteet Uluwatun rannalla

Uluwatu Beachilla viihtyvät varsinkin kokeneet surffaajat – aallot ovat korkeita, putkimaisia ja lyövät kovalla voimalla rantaa kohti. Maailmanluokan olosuhteiden vuoksi Uluwatu onkin yksi Balin tunnetuimmista surffauspaikoista. Ranta on kaunis ja sitä reunustavat korkeat vuoret. Paitsi surffaamisen puolesta, on paikka muutenkin käynnin arvoinen – ehkä kuitenkin enemmän kauniiden maisemiensa vuoksi kuin uimisen ja rantaelämän vuoksi. Rannalla on useita ravintoloita ja hotelleja hyvin näköaloin.

Uluwatun lähellä on muutama muukin kaunis ranta, esimerkiksi postikorttimaisen kauniit Padang-Padang, Balangan, Bingin, Dreamland ja Suluban.

On suosittua järjestää häät tai uusia vihkivalat kuvankauniilla Uluwatulla. Nykyisin siellä onkin upein näköaloin varustettu, kaunis kappeli kalliolla tarkoitusta varten. Tirtha Wedding Chapelissa on pääsoin lasiset seinät, jotka mahdollistavat panoraamanäkymän merelle, paikkoja sadoille ihmisille ja uima-allas, jonka vedenpinnan heijastukset tuovat entisestään kauniisiin valokuviisi lisää kimallusta.