Hyvä tietää: Intia

 • Pääkaupunki

  New Delhi
 • Valuutta

  Intian rupia (INR)
 • Kieli

  Hindi, englanti
 • Väkiluku

  1 324 000 000
 • Aikaero

  +3,5 tuntia

Hyvä tietää

 • Tiesitkö, että...

  Kristinusko on merkittävämpi uskonto Goassa kuin muualla Intiassa, jossa hinduismi on valtauskonto. Tärkein kristillinen pyhäinjäännös on St Francis Xavierin jäännökset Goan katedraalissa. Hindi ja englanti ovat Intian kaksi virallista kieltä. Jokaisella osavaltiolla on lisäksi oma alueellinen kielensä, joka Goassa on konkani.

  Goa syntyi mytologian mukaan, kun Shri Parasurama, Vishnu-jumalan inkarnaatio, ampui nuolen vuorelta alas pitkälle rannalle pakottaakseen veden vetäytymään.

  Pukeutuminen symbolisoi usein intialaisen naisen elämänvaihetta. Vaatteista ja koruista voi nähdä onko nainen naimaton, naimisissa vai leski sekä onko nainen saanut ensimmäisen poikansa.

  Bindi, punainen merkki intialaisen otsassa, ei ole kastimerkki vaan koriste. Aiemmin merkki maalattiin kumkumilla, punaisella jauheella, mutta nykyisin myynnissä on liimattavia bindejä eri väreissä.

  Tuoksuttele kanelin, kardemumman, vaniljan ja neilikan tuoksua, ja opi samalla lisää näistä ihanista makuelämysten tuottajista. Tiesitkö esimerkiksi, että cashew-pähkinä kasvaa suoraan kiinni cashew-pähkinäpuun eli munuaispuun hedelmässä? Käy lomallasi tutustumassa mausteviljelmillä!

 • Passi ja viisumi

  Intiaan matkustettaessa passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukauttamaahan saapumisen jälkeen.

  Passissa tulee olla vähintään kaksi tyhjää aukeamaa.

  Intiaan vaaditaan viisumi. Lisätietoja viisumin hankkimisesta suurlähetystön sivuilta.
  Lähetystö on Helsingissä, puh. +358 (0)9 228 99 10

  Jos matkasi kestää enintään 30 päivää, voit hankkia myös sähköisen viisumin. Hakemus tulee tehdä viimeistään 4 päivää ennen matkaa.

  Lisätietoja ja ohjeet »

  Matkustaja on itse vastuussa, että viisumi haetaan ajoissa ja että se myönnetään matkustajalle.