Hyvä tietää: Dublin

 • Pääkaupunki

  Dublin
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Iiri, englanti
 • Väkiluku

  4 773 000
 • Aikaero

  -2 tuntia

Hyvä tietää

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Irlannin lomallesi kätevästi TUIn kautta.

 • Muista tämä

  Irlannin kansallisjuoman Guinnessin testaaminen on yksi matkan kohokohdista. Kuinka juoda tämä kansallisjuoma oikealla tavalla, on siitä paljon erilaisia teorioita. Tavallisin teoria kuuluu, että vaahdon tulee kadota ennen kuin juomaa juodaan, muuten oluen maku ei ole edukseen! Mikäli haluat tietää lisää Irlannin kansallisjuomasta, voit vierailla Guinness Storehousessa.

  Jos taas pidät enemmän viskistä, on ehkä Old Jameson -viskitislaamo sinulle parempi vierailukohde.

  Musiikkinäytöksiä on harvakseltaan Dublinissa, mutta sen sijaan teatterinäytöksiä on valtavan paljon. Tarkempia ohjelmatietoja ja tietoa näytöslipuista saat Dublinin matkailuroganisaatiosta Visit Dublin. Sieltä saat apua, mikäli haluat tehdä varauksen kaupunkikierrokselle englanninkielisen oppaan johdolla tai lähteä opastetulle bussikierrokselle ympäri Dublinia sen upeille nähtävyyksille.

  Mikäli olet golfin ystävä, on Irlannissa monia golfkenttiä. Irlannissa golf on hyvin suosittu urheilulaji ja maassa käy paljon golfmatkailijoita. Lue lisää täältä http://dublingolfalliance.com/.

  Vuokraa auto ja aja etelään kokemaan kaunis Irlantilainen maisema Wicklowssa. Irlannissahan on vasemmanpuoleinen liikenne!

  Lähde satamakaupunki Dun Laoghaireen ja läheiselle hienolle Blackrockin esikaupunkialueelle.

  St. Stephens Green on suuri puistoalue Dublinissa, tänne kannattaa tulla aikaisin aamulla, kävellä ja nauttia kauniista ympäristöstä.

  Ota DART-juna ja pääset 30 minuutissa pohjoiseen Howthin niemimaalle pieneen kyläkeskittymään, jossa on hienoja kalaravintoloita ja viihtyisiä puheja.

  Voit myös ottaa lautan Dublin Bayhin ja jatkaa matkaa kävellen satama-alueella.

  Vieraile myös Bulls Islandilla, joka on lintujen luonnosuojelualue ja saarella on upeita rantoja.

 • Lasten kanssa

  Kuten useimmiten suurissa kaupungeissa, myös Dublinissa on laaja tarjonta akvititeetteja koko perheelle. Tässä muutamia lapsiystävällisiä vinkkejä liikkumiseen irlannin pääkaupungissa.

  Maailmanpyörä The Wheel of Dublin on hauska tapa kokea Dublin pienoiskoossa ylhäältä samanaikaisesti, kun opas kertoo kaupungista.

  Lapsimuseo Imaginosity rohkaisee alle 10 -vuotiaat lapset ja heidän perheensä luovuuteen. Pedagogiset näyttelyt leikkeineen, opetuksineen ja fantasioineen ovat avainsanoina.

  Dublin Zoo on koti monille eläimille, jotka odottavat sinua suuressa eläinpuistossa: Kirahvit, makit, norsut, käärmeet, pingviinit ja monet muut lintulajit.

  Akvaario National Sea Life Brayssä (n. 20 kilometriä etelään Dublinista) on lähemmäs 100 erilaista kalalajia ja muita vedessäeläviä eläinlajeja. Täällä on mm. mustekaloja, nemo-kaloja ja trooppisia hailaguuneja.

  Funtasia Waterpark Droghedassa (muutama maili Dublinista pohjoiseen) on interaktiivinen vesipuisto, jossa on hauskoja vesiliukumäkiä, merirosvoluolia ja muita aktiviteetteja. Täällä on myös keila- sekä rullaluistinrata.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Dublinissa on yli 700 pubia. Pubikierrosten ystäville kuuluisimmat pubit sijaitsevat Liffey -joen eteläisellä puolella. Grafton Streetin varrella on kolme hyvää pubia. Davey Byrne's on hyvin hienostunut pubi, joka on tunnettu ensisijaisesti Leopold Bloomista, jolla oli tapana istua täällä. Hän on James Joycen maailmankuulun romaanin "Ulysses" päähenkilö. Kaksi muuta pubisuosikkia ovat Neary's ja McDaid's.

  Temple Barin alue on kuin kiehuva kattila baareineen, kahviloineen, taidenäyttelyineen, ravintoloineen ja yökerhoineen.

  St. Stephen's Green -puiston läheisyydessä on viihtyisät afterwork -pubit Doheny & Nesbitt sekä Toner's. Puiston lähellä sijaitsee myös suosittu O´Donoghe's, jossa soittaa irlantilainen livebändi joka ilta. Täällä folkmusiikkiyhtye Dubliners teki ensiesiintymisenä.

 • Ostokset

  Grafton Street, Henry Street, O´Connell Street ja Nassau Street ovat Dublinin neljä ostoskatua. Grafton Street -kävelykatu, joka on Trinity Collegen ja St. Stephens Green -puiston välissä on suurin ostoskatu. Täällä on monia ylellisiä vaateputiikkeja ja Dublinin hienoin ostoskeskus – Brown Thomas.

  Oscar Wilden, irlantilaisen kirjailijan teoksia sekä tuhansia muita kiinnostavia mestariteoksia on saatavilla Hodges Figgis -kirjakaupasta.

  O´Connell ja Henry Streetillä sijaitsevat useimmat suurista ostoskeskuksista. Mikäli pidät irlantilaisesta designista, tweed -kankaista ja villasta, voit vierailla Nassau Streetillä, joka sijaitsee Trinity Collegen läheisyydessä. Temple Barin alueella on monia pieniä, omalaatuisia putiikkeja ja trendikkäitä second hand -liikkeitä.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Dublinin lentokenttä (DUB) sijaitsee 10 kilometriä pohjoiseen Dublinin keskustasta. Lentokenttäbusseja menee puolentunnin välein ja matkan kesto on noin 30 minuuttia. Taksi Dublinin keskustaan lentokentältä on noin 20 minuuttia.

  Dublin on suhteellisen pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua eri puolille jalan. Kaupungissa voi myös matkustaa paikallisbussilla tai kaksikerroksisella linja-autolla, jolla matkustat helposti ja sujuvasti. Jos haluat nähdä Dublinin lähiseutua, voit poiketa useimmilla lähialueilla pikajunalla (DART – Dublin Area Rapid Transport).

 • Aikaero

  Suomen aikaa -2 tuntia.

 • Valuutta ja luottokortit

  Euro (EUR). Luottokortit hyväksytään melkein kaikkialla.

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.