Hyvä tietää: Dublin

 • Pääkaupunki

  Dublin
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Iiri, englanti
 • Väkiluku

  4 773 000
 • Aikaero

  -2 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Muista tämä

  Irlannin kansallisjuoman, Guinnessin, testaaminen on tietysti yksi matkan kohokohdista. Kuitenkin teorioita siitä, kuinka tätä kansallisjuomaa nautitaan oikealla tavalla, on lukuisia. Yleisimmän teorian mukaan vaahdon tulee kadota ennen juoman nauttimista, muuten oluen maku ei ole edukseen! Toisen teorian mukaan taas vaahtoon tulee piirtää risti heti kun saat juoman eteesi. Ristin tulee säilyä lasin pohjan vaahdossa vielä juoman loputtua. Silloin olet juonut juoman oikeassa tahdissa. Mikäli haluat tietää lisää Irlannin jalosta kansallisjuomasta, voit vierailla Guinness Storehousessa Dublinissa vieraillessasi. Museossa opit varmasti kaiken Guinnessista.

  Jos taas pidät enemmän viskistä, on Old Jameson -viskitislaamo ehkä sinulle parempi vierailukohde.

  Musikaaleja esitetään harvakseltaan Dublinissa, mutta muuten teatterielämä on kaupungissa vilkasta. Tarkempia, ajankohtaisia tietoja ja lippuja voit kysellä Dublinin matkailutoimistosta Visit Dublin. Matkailutoimistosta voit myös varata itsellesi kaupunkikierroksen englanninkielisen oppaan johdolla tai opastetun bussikierroksen Dublinin upeille nähtävyyksille.

  Jos pelaat golfia, on hyvä tietää, että Irlannissa on useita golfkenttiä. Golf on täällä erittäin suosittu urheilulaji ja maassa käykin paljon golfmatkailijoita. Lue lisää http://dublingolfalliance.com/.

  Vuokraa auto ja aja etelään ihastelemaan kaunista irlantilaista maaseutua Wicklow'ssa. Ja muista, että Irlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne!

  Tutustu satamakaupunki Dun Laoghaireen ja läheiseen hienoon Blackrockin esikaupunkialueeseen.

  St. Stephens Green on suuri puistoalue Dublinissa. Tänne kannattaa tulla aikaisin aamulla, kävellä ja nauttia kauniista ympäristöstä!

  DART-junalla pääset 30 minuutissa pohjoisessa sijaitsevalle Howthin niemimaalle ja sen pieneen kylään, jossa on hienoja kalaravintoloita ja viihtyisiä pubeja.

  Matkusta lautalla Dublin Bayhin ja käy kävelemässä satamassa.

  Vieraile Bulls Islandilla, lintujen luonnonsuojelualueella, jolla on laskuveden aikaan upeat rannat.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Dublinin lomallesi kätevästi TUIn kautta.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Irlannissa »

  Irlannissa on vasemmanpuoleinen liikenne.

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Dublinin lentokenttä (DUB) sijaitsee n. 10 km Dublinin keskustasta pohjoiseen. Lentokenttäbussit liikennöivät kaksi kertaa tunnissa ja matka kestää n. 30 minuuttia. Taksimatka lentokentältä Dublinin keskustaan kestää n. 20 minuuttia.

  Dublin on suhteellisen pieni kaupunki, jossa on helppo liikkua kävellen. Kaupungissa voi myös matkustaa kätevästi busseilla – paikallisbussilla tai kaksikerroksisella bussilla. Jos haluat nähdä enemmän Dublinin lähiseutuja, voit tehdä sen pikajunalla (DART – Dublin Area Rapid Transport).

 • Lasten kanssa

  Kuten useimmissa suurkaupungeissa, myös Dublinissa on paljon aktiviteetteja koko perheelle. Tässä muutamia vinkkejä Irlannin pääkaupungista ja sen ympäristöstä lasten kanssa matkustaville.

  Maailmanpyörä The Wheel of Dublin on hauska tapa kokea Dublin pienoiskoossa ylhäältä samalla kun kuulet opastusta kaupungista.

  Imaginosity-lapsimuseossa rohkaistaan alle 10-vuotiaita lapsia yhdessä perheidensä kanssa luovuuteen. Tarjolla pedagogisia näyttelyitä, joissa yhdistyvät leikki, opetus ja mielikuvitus.

  Dublin Zoo on monen eläimen koti. Suuressa eläinpuistossa voit nähdä kirahveja, makeja, elefantteja, kirahveja, käärmeitä, pingviinejä ja monia lintulajeja.

  National Sea Life sijaitsee Brayssa (n. 20 kilometriä Dublinista etelään). Akvaariossa on lähes 100 erilaista kalalajia ja muita vesieläimiä. Täällä on mm. mustekalaluola, Nemo-kalojen valtakunta ja trooppinen hailaguuni.

  Funtasia Waterpark on interaktiivinen vesipuisto Droghedassa (n. 50 km Dublinista pohjoiseen). Puistossa on hauskoja vesiliukumäkiä, merirosvoluola ja paljon muuta hauskaa tekemistä. Täällä voit myös keilata ja rullaluistella.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Dublinissa on yli 700 pubia. Pubikierroksista kiinnostuneiden kannattaa suunnata Liffey-joen eteläpuolelle, missä tunnetuimmat pubit sijaitsevat.

  Grafton Streetin varrella on kolme hyvää pubia. Davey Byrne's on hieman hienostuneempi pubi, joka on tunnettu ensisijaisesti James Joycen maailmankuulusta romaanista Odysseus Romaanin päähenkilöllä Leopold Bloomilla oli tapana istua pubissa. Kaksi muuta suosittua pubia ovat Neary's ja McDaid's.

  Temple Barin alue kuhisee baareja, kahviloita, taidenäyttelyitä, ravintoloita ja yökerhoja.

  St. Stephen's Green -puiston laidalla sijaitsevat viihtyisät after work -pubit: Doheny & Nesbitt sekä Toner's. Puiston äärellä sijaitsee myös suosittu O´Donoghe's, jossa soittaa irlantilainen livebändi joka ilta. Täällä folkmusiikkiyhtye Dubliners teki ensiesiintymisensä.

 • Ostokset

  Grafton Street, Henry Street, O´Connell Street ja Nassau Street ovat Dublinin neljä tunnettua ostoskatua. Kävelykatu Grafton Street, Trinity Collegen ja St. Stephens Green -puiston välissä, on suurin ostoskatu. Kadulla on monia ylellisiä vaatekauppoja ja Dublinin hienoin ostoskeskus – Brown Thomas.

  Irlantilaisen tunnetun kirjailijan, Oscar Wilden, teoksia sekä tuhansia muita kiinnostavia teoksia on saatavilla Hodges Figgis -kirjakaupasta.

  O´Connell ja Henry Streetillä sijaitsevat useimmat suurista ostoskeskuksista. Mikäli pidät irlantilaisesta designista, tweed -kankaista ja villasta, kannattaa poiketa Nassau Streetille, joka sijaitsee Trinity Collegen läheisyydessä. Temple Barin alueella on monia pieniä, erikoisia putiikkeja ja trendikkäitä second hand -liikkeitä.

 • Aikaero

  Suomen aikaa -2 tuntia.

 • Valuutta ja luottokortit

  Euro (EUR).
  Luottokortit hyväksytään lähes kaikkialla.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Omatoimimatka

  Matkat Dubliniin toteutetaan reittilennoin, joten voit valita matkan pituuden joustavasti. Kohteessa ei ole TUIn oppaita, mutta voit olla yhteydessä online-keskukseemme puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä, niin ennen lomaa kuin sen aikana.