Hyvä tietää: Reykjavik

 • Pääkaupunki

  Reykjavik
 • Kieli

  Islanti
 • Väkiluku

  n. 122 000
 • Aikaero

  –3 tuntia

Hyvä tietää

 • Omatoimimatka

  Matkat Reykjavikiin toteutetaan reittilennoin Keflavikin kansainväliselle lentokentälle, joten voit valita matkan pituuden joustavasti.

  Kohteessa ei ole oppaitamme, mutta voit olla yhteydessä TUI Service Centeriin TUI-sovelluksen tai Minun lomani -sivun kautta, puhelimitse tai sähköpostilla. Kaksi viikkoa ennen lomaa voit esittää lomaasi koskevia kysymyksiä TUI-sovelluksessa ja Minun lomani -sivulla.

 • Aikaero

  Suomen aika –3 tuntia.

 • Asukasluku

  Reykjavikissa on asukkaita n. 122 200.

 • Adapteri

  230 V. Adapteria ei tarvita.

 • Liikuntaesteiset

  Reykjavikissa on runsaasti jalkakäytäviä ja kävelyteitä, jotka ovat hyvässä kunnossa. Liikenne kaupungissa on rauhallista.

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Rahayksikkö

  Islannin kruunu (ISK).

  Useimmissa hotelleissa, kaupoissa ja ravintoloissa voi maksaa luottokorteilla.

  Reykjavikin keskustassa on runsaasti pankkiautomaatteja.

 • Matka lentokentältä

  Lentokenttäkuljetusta ei ole saatavissa.

  Matka lentokentältä lähimmälle hotellille kestää noin 45–60 min. liikenteestä riippuen.

 • Autonvuokraus

  Vuokraa auto Reykjavikin lomallesi kätevästi kauttamme.
  Lue lisää autonvuokrauksesta Islannissa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Reykjavikin kaupunkiin tutustut helposti kävellen, tai vaikka pyörällä. Useat yritykset vuokraavat polkupyöriä ja järjestävät opastettuja pyöräretkiä, sekä tavallisilla pyörillä että sähköpyörillä.

  Voit tutustua kapunkiin myös bussilla, mutta huomio että kaupungissa ei ole yöliikennettä.

  Reykjavikissa on kolme suurempaa taksiyritystä: City Taxi, Hreyfill-Bæjarleiðir ja BSR. Takseissa voi maksaa korteilla.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Koska kiinnostus pohjoismaiseen ruokaan on ollut nousussa, on Reykjavikiin syntynyt useita trendikkäitä ravintoloita. Jos etsit halvempaa lounasvaihtoehtoa, on kaupungissa tavallisia ketjuravintoloita ja pieniä thaimaalaisia ruokakioskeja. Kaupungissa on myös paljon kahviloita, jotka illalla muuntuvat ravintoloiksi tai baareiksi.

  Kaffibarinn on suosittu ravintola Reykjavikissa. Pieni baari punaisessa hirsimökissä, joka on rakennettu noin vuonna 1980 ja on edelleen suosittu. Blur-yhtyeen jäsen Damon Albarn omisti aikoinaan baarin. Ihanteellinen paikka illanviettoon musiikin ja tanssin parissa.

  Jos haluat tutustua lähemmin Islannin historiaan ja taiteeseen, voit käydä Islannin kansallismuseossa. Näyttelyt ulottuvat varhaisista ajoista aina nykyaikaan. Esillä on miekkoja, juomasarvia, hopeaaarteita ja ukkosenjumala Toria kuvaavia pronssihahmoja. 1200-luvun veistetty kirkon ovi, joka kertoo tarinaa ritarista ja lohikäärmeestä, on todellinen kansallisaarre!

 • Aktiviteetit

  Islannissa on runsaasti kuumia lähteitä, joiden veden tulivuoret lämmittävät. Jos et ole liian herkkä rikinhajulle, suosittelemme pulahtamaan lähteissä.

 • Lasten kanssa

  Laugardalur-puisto sijaitsee noin 4 km itään kaupungin keskustasta. Suuressa puistossa voit nähdä vanhoja kylpylöitä, mutta myös käydä yhdessä modernissa, jossa on kuumia lähteitä. Puistossa on lisäksi vesiliukumäki, spa, kahvila, kasvitieteellinen puutarha ja leikkipaikkoja.

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Reykjavikiin noin 3 t 45 min.

 • Retket

  Thingvellir on kansallispuisto, joka sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista. Täällä voit nähdä raviinin, joka on syntynyt kahden jatkuvasti toisistaan poispäin liikkuvan mannerlaatan välille. Puisto on yksi Unescon maailmanperintökohteista, jossa voit nähdä sekä kaunista luontoa että tärkeitä historiallisia kohteita. Käräjäkivillä kokoontui vuosittain allting, yksi Euroopan vanhimmista parlamenteista. Jos olet suuri Astrid Lindgren -fani, voi olla hauskaa tietää, että Veljeni Leijonamieli -elokuvaa kuvattiin juuri täällä.

  Gullfoss on yksi Islannin upeista vesiputouksista ja Strokkur geysir, joka purkautuu säännöllisesti. Molemmat sijaitsevat noin 2 tunnin ajomatkan päässä Reykjavikista.

  Jos haluat uida ulkona luonnossa uimalan sijaan, voit mennä Hveragerdiin, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Reykjavikin keskustasta. Paikka tunnetaan geotermisestä kentästään. Vaelluspolku johtaa joelle, jossa lämmennyt vesi sekoittuu kylmään.

 • Ostokset

  Reykjavikin pääostoskatu on nimeltään Laugeavegur, jolla on sekä kansainvälisiä että islantilaisia kauppoja.

  Lauantaisin ja sunnuntaisin satamassa järjestetään kirpputori, jolla myydään kaikkea vaatteista ja vanhoista kirjoista paikallisiin, islantilaisiin herkkuihin.