Notting Hill

Monet meistä on itkeneet ja nauraneet katsellessaan Notting Hill-elokuvaa, jonka pääosissa näyttelevät Julia Roberts ja Hugh Grant. Vuoden 1999 menestyselokuva laittoi Lontoon ja erityisesti Notting Hillin maailmankartalle pysyvästi. Vaikka maailmankuulu sininen ovi onkin jo poistettu talosta, jonka edessä osa elokuvan kohtauksista on kuvattu, yhdistyy Notting Hillin kortteleihin edelleen romanttinen tunnelma, joka varmasti luonnehtii tätä naapurustoa vielä pitkään.

Jos vierailet alueella, ymmärrät nopeasti miksi elokuvantekijät valitsivat tämän kaupunginosan kuvauspaikaksi. Kauniit pastillinväriset talojen julkisivut ja viehättävä tunnelma luovat alueelle erityisen ilmapiirin. Täällä voit kuljeskella ilman päämäärää ja levähtää välillä pubissa tai kahvilassa hyvän juoman äärellä.

Portobello Road ja Notting Hillin karnevaalit

Notting Hillin tunnetuin katu on nimeltään Portobello Road. Täällä pidetään maailman suurimmat antiikkimarkkinat nimeltään Portobello Road Market. Jos sinulla on onnea mukana, voit tehdä täältä todellisia löytöjä.

Tässä yhteydessä voidaan mainita myös Notting Hillin karnevaalit, joita pidetään Euroopan suurimpana katujuhlana. Tämä vuosittainen karnevaali vietetään elokuussa ja se houkuttelee paljon kävijöitä Lontooseen ja Notting Hilliin. Karibia-teemaisilla karnevaaleilla kadut täyttyvät värikkäillä puvuilla, juhlavarusteilla, kiehtovalla musiikilla ja erilaisilla ruokakojuilla. Kun suunnittelet vierailua karnevaaleille, on hyvä pitää mielessä, että monet metroasemat ovat suljettuna karnevaalien aikaan.

Sopivin metroasema Notting Hilliin mentäessä on Notting Hill Gate, jonne pääsee sekä Central Linellä, District Linellä, että Circle Linellä. Jos etsit hotellia kävelyetäisyydellä Hyde Parkista, suosittelemme viehättävää [Phoenix-hotellia] (https://www.tui.fi/matkat/iso-britannia/lontoo/phoenix-hotel/).