Soho

Sohon sanotaan olevan yksi Lontoon vilkkaimmista alueista – ja ostosten ja yöelämän ystäville myös se tärkein. Tarjolla on runsaasti kauppoja ja vielä enemmän pubeja ja ravintoloita. Soho on alue, joka ei koskaan nuku. Täällä jokaisessa kadunkulmassa on baari tai yökerho.

Sohon tunnelma on boheemimpi kuin monissa muissa Lontoon kaupunginosissa, ja se muistuttaakin enemmän Pariisia kuin Lontoota.
Täällä sijaitsee myös Lontoon oma burleskialue, jolla vallitsee upea tunnelma. Tervetuloa Sohoon – juuri sellaisena kuin olet!

Tekemistä Sohossa – 5 vinkkiä

Soho sopii monen makuun. Tässä muutama vinkki alueen aktiviteeteista.

1. Hyviä ostoksia

Sohon vetovoima perustuu pitkälti ostoksiin. Tunnetuimpien tuotemerkkien lippulaivamyymälät sijaitsevat vierekkäin Oxford Streetin ja Regent Streetin varrella, ja Carnaby Streetin kävelykadulta on puolestaan paljon isoja ja pieniä kauppoja.

2. Teattereita ja show-esityksiä

Soho kuuluu Lontoon teatterialueeseen ja West Endissä on tarjolla useita teatteriesityksiä päivittäin.

3. Rentoa oleskelua puistossa

Yksi Sohon suhteellisen harvoista puistoista on Soho Square Gardens. Se on kaupunginosan ihanin keidas, josta löydät rauhaa ja voit nauttia auringosta.

4. Hyviä ravintoloita

Sohossa on lukemattomia ravintoloita pienenpienistä kioskeista tunnettuihin ja tasokkaisiin ravintoloihin – ja kaikkea siltä väliltä. Sinulle, joka pidät ruokamarkkinoista, on Berwick Streetin markkinat varmasti mieluisa kokemus. Lounasaikaan erityyppisiä ruokia tarjoaa ainakin kymmenkunta ruokakojua.

5. Historiallisia pubeja ja kulttuuria

Sohon pubien valikoima on suurin kenties koko Lontoossa. Täällä on kaikkea vanhoista klassikoista, kuten vuonna 1734 avattu The Dog and the Duck, uusiin trendikkäisiin paikkoihin, joita avataan, ellei viikoittain niin ainakin kuukausittain. Carnaby Streetillä tungos pubeissa saa ihmiset täyttämään pubien lisäksi myös koko kadun. Aiemmin Soho on ollut tunnettu monista seksibaareista, mutta nykyisin niitä on alueella vähemmän. Vertailuja Amsterdamin "punaisten lyhtyjen alueeseen" kuullaan kuitenkin edelleen ajoittain.

Miksi se on Soho?

Soho, tai SoHo, löytyy monista kaupungeista, mutta alun perin se on peräisin Lontoosta. Nimi keksittiin jo 1700-luvulla: So Ho! huudettiin tuntemattomille pimeässä. Tai ehkä So Ho -huudon alkuperä oli huutaa koirille metsästyksen aikana. Tai sitä huudettiin varkaiden perään. Nimen alkuperä on ehkä hieman epäselvä, mutta kaupunginosan nimen perustana oli varmastikin jokin huuto. Sittemmin ikoninen nimi SoHo on lainattu monille maailman kaupunginosille.

Vaikka Sohon kaupunginosasta puhuttaessa puhutaan useimmiten sen viihteellisestä annista, on Sohossa tarjolla myös mielenkiintoista historiaa ja kulttuuria. Täällä ovat asuneet monet tunnetut henkilöt kuten Mozart ja Karl Marx ja myös Sex Pistols -yhtye tuli Sohosta.