/Lontoo

Trendikäs Lontoo saa Instagramin laulamaan – 7 vinkkiä kaupunkilomalle teinin kanssa

TUI, Suomi

Pop-kulttuuri, taide, muoti, katuruoka… Lontoo on kansainvälinen metropoli, jossa monet trendit syntyvät. Maailman uusia tuulia janoava teini onkin mitä parasta seuraa Lontoon kaupunkilomalle. Tässä 7 kohokohtaa äiti & tytär -matkalta.

1. Rohkeasti radalle

Lontoossa julkinen liikenne toimii hyvin ja eri liikennevälineiden käyttö onkin yksi tärkeä osa matkailuelämystä. Metroverkoston haltuunotto on oma seikkailunsa, ja kaksikerroksisen Lontoon-bussin yläkerrasta voi katsella ja kuvata rauhassa kaupungin vilinää ja vaihtuvia maisemia. Eksymistä ei kannata pelätä – yleensä hauskimmat paikat löytyvät juuri vahingossa!

Elektroninen matkakortti, Oyster card, on kätevä ja edullinen tapa maksaa matkat. 11–15 -vuotiaat matkustavat puoleen hintaan, kun kortille lataa Young Visitor Discount -ominaisuuden.

2. Bongaa klassikkonähtävyydet

London Bridge, Trafalgar Square, Big Ben, London Eye, Thames-joki, Buckinghamin palatsi, Piccadilly Circus… onhan nämä nähty enkunkirjoissa ja tv-sarjoissa, mutta livenä Lontoon klassikkonähtävyydet saavat teininkin haukkomaan henkeään – ja Instagramin laulamaan.

3. Ilmaista iloa museoissa

Lontoossa kannattaa ehdottomasti myös piipahdella museoissa, joiden näyttelyt ovat upeita, mutta kaiken lisäksi monesti myös täysin ilmaisia. Erityisesti taidemuseot, kuten Tate Modern ja National Gallery olivat teininkin mieleen.

4. Loistavat musikaalit

Lontoon eri teattereissa pyörii jatkuvasti valtava määrä loistavia musikaaleja Lion Kingistä Book of Mormoniin ja Oopperan kummituksesta Motowniin. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Meidän valintamme oli tällä kertaa Matilda, jonka upeat lavasteet ja taitavat lapsinäyttelijät tekivät suuren vaikutuksen. Mukavaa oli myös, että Lontoossa teatterissa ei tarvinnut pönöttää, vaan tunnelma oli hyvinkin rento. Liput musikaaleihin voi varata kätevästi etukäteen netistä.

5. Katuruokaa

Erilaisista ruokatrendeistä kiinnostuneille Lontoo on paratiisi! Maailmanluokan ruokatoreilta saa erinomaisia katuruoka-aterioita kohtuuhintaan (noin 6 puntaa) ja tietysti myös kivoja ruokatuliaisia. Lontoon ruokatoreista monipuolisin on varmasti London Bridgen kupeessa sijaitseva Borough Market. Kuuluisin puolestaan on Notting Hill -elokuvastakin tuttu, tunnelmallinen Portobello Market, jonne paikalliset taiteilijatkin usein tulevat viettämään aikaa. Portobello Roadia pitkin mutkittelevalta torilta löytää hedelmä- ja vihanneskojujen lisäksi mm. vintage- ja antiikkikauppiaita, teekojuja - ja täytettyjä lettuja, jotka vievät kielen mennessään!
Kuvateksti 04: 1200-luvulla avattu Borough Market on Lontoon monipuolisin ruokatori.

6. Puistot

Vaikka Lontoo on valtava metropoli, on se täynnä kauniita puutarhoja ja puistoja, jotka tarjoavat rentouttavan hengähdyspaikan kaupungin sykkeestä. Esimerkiksi aivan kaupungin keskustan liepeillä viheriöivässä Hyde Parkissa on mukava syödä vaikka kevyt pikniklounas lontoolaisten lenkkeilijöiden askellusta katsellen.

7. Ostokset

Shoppailukaupunkina Lontoo on vailla vertaa. Pitkät ostoskadut, Euroopan parhaat tavaratalot ja värikkäät markkinat tarjoavat hypisteltävää ja matkalaukun täytettä joka lähtöön. Kun teinin päästi irti Oxford Streetillä, äidillä oli täysi työ pysytellä perässä.

Lontoo kuuluu nyt TUIn lomavalikoimaan. Erillisten lentojen ja hotellien metsästyksen sijaan varaa Lontoon matka lentoineen ja hotelleineen TUIlta.

Lontoo saa Instagramin laulamaan! Yhdenkin päivän aikana kaupungilla törmää toinen toistaan ikonisempiin nähtävyyksiin. Lontoo saa Instagramin laulamaan! Yhdenkin päivän aikana kaupungilla törmää toinen toistaan ikonisempiin nähtävyyksiin.