Borough market

Borough Market on perinteiset ruokamarkkinat Lontoon keskustassa. Markkinat ulottuvat yli 1000 vuotta taaksepäin ajassa. Jo tuolloin markkinoilla kävijöille tarjottiin laadukkaita raaka-aineita ympäröiviltä maatiloilta. Lontoolaiset menevät tänne ostaakseen lähellä viljeltyjä vihanneksia, ekologista lihaa läheisiltä tiloilta sekä paikallisesti pyydettyä kalaa. Markkinat ovat olleet nykyisessä muodossaan aina vuodesta 1754 asti ja ne ovat tuoreiden vihannesten, tuoreen lihan, aromikkaiden juustojen sekä herkkujen näyttämö.

Jos et halua ostaa raaka-aineita valmistaaksesi itse ruokaa, löytyy markkinoilta myös paljon tarjontaa niille, jotka haluavat syödä ja juoda. Borough Market kuhisee pieniä ruokakojuja, joissa itsenäiset myyjät sekä ravintolat tarjoavat kaikkea smoothieista ja leivoksista aina valtavista astioista tarjoiltaviin pataruokiin. Vierailu Borough Marketissa on pakollista ruokaa rakastavalle – tai sellaisille, jotka vain arvostavat unikkia ilmapiiriä.

Sijaitsee London Bridgen alapuolella

Borough Market saattaa monella tapaa tuntua historialliselta paikalta – joltakin, jonka pitäisi olla museo. Sen sijainti Southwalk Cathedralilla London Bridgen rautatiekiskojen alapuolella luo jo itsessään fantastisen tunnelman, mutta tunnelmaan antavat vielä lisämaustetta useat kojut sekä ruokarekat, joilla monilla on hyvin persoonallinen ulkonäkö. Tämä ei kuitenkaan ole paikka, jossa kaikki säilyy muuttumattomana, vaan jatkuvasti muuttuva ja eläväinen paikka. Borough Marketissa yhdistyy rakkaus ruokaan sekä raaka-aineisiin yhdessä historian kanssa – ja juuri tämä antaa markkinoille ja itse paikalle sen tunnelman aina vuosisatojen ajan.

Monet heistä, joilla on myyntipaikka Borough Marketilla ovat niitä jotka valmistavat raaka-aineet itse. Maanviljelijä, joka kasvatti eläimet itse, kalastaja, joka on kalastanut kalat, leipuri, joka on leiponut leivät. Toiset myyjät taas ovat rakentaneet toimintansa sen ympärille, että he ovat löytäneet uniikin tavarantoimittajan ja tuotteita, jotka pääsevät markkinoille heidän Borough Marketin myyntipaikkansa kautta. Täältä löydät kaikkea, värien sekamelskaa, tuoksuja sekä kuplivaa elämää. Ja ei suinkaan vähäisimpänä – makuja. Tule nälkäisenä!

Vieraile markkinoilla – joitakin vinkkejä

Markkinat ovat avoinna viikon jokaisena päivänä sunnuntaita lukuunottamatta. Maanantaisin ja tiistaisin markkinat ovat rajatut noin puoleen, kun taas perjantai ja lauantai ovat kaikkein suosituimmat päivät ja silloin markkinat voivat olla hyvinkin ruuhkaiset. Jos vain mahdollista, onkin suositeltavaa valita vierailupäiväksi joko keskiviikko tai torstai – mutta jos kuitenkin tulet kaikkein suosituimpina päivinä, kannattaa paikalle saapua mahdollisimman varhain.

Markkinat aukeavat kaikkina päivinä kello 10 paitsi lauantaisin, jolloin ne aukevat jo kello 8.