Camden Market

Camden Marketilta voit löytää erilaisia tunnettuja ja tuntemattomampia markkinoita, kuten Camden Lock Market, Camden Village Market, Camden Stables Market, Camden Buck Street Market ja Inverness Street Market, joista jokaisella on oma tyyli ja erikoistarjontansa. Yli 100 000 ihmistä käy markkinoilla joka viikonloppu tehden siitä yhden Lontoon suosituimmista ja tunnetuimmista nähtävyyksistä. Kauppa on täällä keskiössä, ja Camdenin tuhansista kojuista ja pikku liikkeistä löydät ... kaikkea. Tarjolla on itsetehtyjä erikoistuotteita, käsitöitä, käytettyjä tavaroita, vintagea, anktiikkia, taidetta - mitä ikinä oletkin etsimässä, saatat löytää sen juuri täältä.

Sunnuntai suosituin päivä

Camden Market on oiva hengailupaikka, ja markkinoilla käyvätkin sekä paikalliset että turistit. Monet kuljeskelevat markkinoilla nauttien iloisesta tunnelmasta ja tuoksuista, tarjontaa ihastellen ja välillä yhteen monista kahvilaan istahtamalla.
Suurin osa markkinakojuista ja kaupoista on auki joka päivä, mutta sunnuntai on ehdottomasti vilkkain markkinapäivä. Tunnelma on tiivis ja tungosta riittää, joka tekeekin sunnuntaista parhaan päivän. Camden Market on hiukan liikaa kaikkea; sekoitus hulluutta ja ihanuutta yhtaikaa.
Markkinat ovat Camdenin pääkadun (Camden High Street) varrella. Markkinat jatkuvat Chalk Farm Roadille, ja markkinat ovatkin saman nimisten maanalaisten asemien välillä. Rosoiset, suuret vanhat rakennukset ja pienet putiikit, pubit, markkinakojut ja ravintolat reunustavat katua läpi eri markkinoiden.

Camden Marketin synty

1800-luvilla Camden oli pieni maalaiskylä. Englantilaiset huomasivat tarvitsevansa tavan toimittaa tuotteita Lontoon satamiin ja edelleen maailmalle, ja ajatus kanavasta syntyi. Vastauksena ongelmaan rakennettiin Regent Canal. Kanavan kolmet sulut olivat lähellä Camdenia, joten oli luonnollista, että siihen muodostuin pysähdyspaikka. Kanavan varrelle rakennettiin useita varastointitiloja, makasiineja. Tieliikenteen kasvaessa ohi vesiliikenteen merkityksen, makasiinit ja sulut menettivät merkityksensä. Makasiinit unohtuivat aina 70 luvulle asti, jolloin niitä alettiin vuokrata käsityöläisille ja taitelijoille. Taiteilijat ja käsityöläiset alkoivat myydä tuotoksiaan viikonloppuisin, ja pian markkinat olivatkin vakiinnuttaneet asemaansa ja kasvaneet käsittämään paljon enemmän. Ja kuten sanonta käy - loppu onkin historiaa. Nykyisin Camdenin markkinoihin liittyy paljon enemmän, ja Camdenin markkinat ovat valtavat. Mutta sulut ovat edelleen paikoillaan.

Camden Lock Market

Täällä markkinat saivat alkunsa 70-luvulla. Markkinoilta löytyy käsintehtyjä vaatteita, kirjoja, koruja ja koristeita aivan kuten alkuperäisillä markkinoilla, ja tuotteita myydään sekä ulkona että sisällä. Lähinnä kanavaa on ruokakojuja ja valtava määrä erilaisia herkkuja. Camden Lock Market on avoinna joka päivä aamu kymmenestä ilta myöhään.

Camden Stables Market

Markkinoiden yli 450 putiikkia ja kojua ovat täynnä asusteita ja vaatteita, uusia ja käytettyjä. Markkinoilta saa myös herkullista ruokaa. Markkinoiden nimi viittaa paikalla olleisiin hevostalleihin, joista viimeinen oli toiminnassa vielä 80 luvulla. Jotkut taloista ovat todella erikoisia ja näkemisen arvoisia. Suosittelemme erityisesti Horse Tunnels markkinoita, jos pidät erikoisesta ja omaleimaisesta miljööstä.