London Eye

Buckinghamin palatsi, Big Ben ja ja Tower ovat olleet lontoolaisten kaupungin luonnollisia piirteitä jo pitkään. Toisaalta juuri vanhan ja uuden yhdistelmä luo Lontoon tyypillisen kaupunkikuvan, joka tekee siitä myös miljoonien vierailijoiden arvostaman kohteen vuosittain.

Thamesin eteläpuolella

Yksi viime vuosien uusimmista ja nykyaikaisemmista piirteistä on London Eye, valtava maailmanpyörä, joka sijaitsee Lontoon keskustassa Thamesin eteläpuolella, Big Beniä vastapäätä. Se rakennettiin alkujaan juhlistamaan vuosituhannen vaihdetta 1999/2000 ja ajatuksena oli, että se pyörisi uudenvuodenaattona 1999. Teknisten ongelmien vuoksi kesti kuitenkin maaliskuuhun 2000 saakka, ennen kuin ensimmäiset vieraat pääsivät pyörän kyytiin.

London Eyeta voidaan periaatteessa kuvata valtavaksi polkupyörän pyöräksi, jonka design on saanut paljon arvostusta. Sen rakenne luo tasaisen pyörän johon on sijoitettu 32 gondolia ja jokainen gondoli voi kuljettaa jopa 25 matkustajaa. Kierros kestää hieman yli puoli tuntia, mikä tarkoittaa, että pyörässä voi olla 15 000 kävijää päivässä. London Eye- tyyppisen nähtävyyden etuna on, että se sopii kaikenlaisille vierailijoille. Täällä käyvät niin koululuokat, vanhukset, pariskunnat kuin lapsiperheetkin. Yksi jos toinen pari on myös lupautunut toisilleen maailmanpyörässä!

Upeat näköalat yli Lontoon

135 metrin korkuisesta maailmanpyörästä on upeat panoraamanäkymät koko Lontooseen. Selkeinä ja pilvettöminä päivinä voit nähdä jopa 4 km:n päähän. Näkymien lisäksi vierailijoilla on apunaan interaktiivinen opas, joka auttaa huomaamaan tärkeimmät rakennukset lukemattomien rakennusten joukosta.

Jonkin aikaa sitten London Eye sai sisaruksen naapurikaupunki Brightoniin. Samat arkkitehdit, jotka suunnittelivat London Eye:n, ovat myös suunnitelleet British Airways i360:n, 138 metriä korkean liikkuvan näkötornin, joka on nyt Brightonissa yhtä ilmeinen kuin London Eye on Lontoossa.