Piccadilly Circus

Piccadilly Circus on Lontoon keskustassa sijaitseva toriaukio, joka rakennettiin vuonna 1819. Tori sijaitsee West Endissä – Regent Streetin, Piccadillyn, Shaftesbury Avenuen ja Coventry Streetin risteyksessä. Nimi Piccadilly on saanut alkunsa 1600-luvun suurista laskostetuista kauluksista, joita kutsutaan nimellä piccadillys. Kerrotaan, että lähiympäristön erikoisliikkeissä on myyty paljon näitä muodikkaita kauluksia, mistä nimi juontaa.

Luonnollinen tapaamispaikka Lontoossa

Nykyisin Piccadilly Circus on luonnollinen tapaamispaikka Lontoossa – täällä voit nähdä ihmisiä odottamassa ystävää, perheenjäsentä tai kollegaa, jatkaen sitten yhdessä matkaa kohti seuraavaa paikkaa. Monia kuuluisia musikaaleja esitetään lähistöllä, ja täällä on myös Lillywhites, joka on yksi Englannin suurimmista urheilukauppakeskuksista.

Ja kun kerran olet alueella, poikkea myös Crosstown Donuts and Coffee -kahvilassa, jossa myydään Lontoon parhaita munkkeja.

Tunnettu mainostauluistaan

Piccadilly Circuksella on myös valtavasti matkailijoita – yleensä ottamassa itsestään selfie-kuvia tunnettujen neonkylttien edessä. Näistä mainostauluista onkin tullut Piccadilly Circuksen tunnusmerkki, ja Lontoon vastine New Yorkin Times Squarelle. Nämä usein valokuvissa esiintyvät mainostaulut vilkkuvat Shaftesbury Avenuen ja Glasshouse Streetin välisessä rakennuksessa. Itse asiassa yhtä mainostaulua lukuun ottamatta samat yritykset ovat jatkuvasti esillä näissä mainoksissa – Coca-Cola, McDonald’s, Samsung ja LG Electronics.

Mainostaulut tällä alueella ovat jo vanha ilmiö, jo vuonna 1908 ensimmäinen mainoskyltti nostettiin ylös, mainostaja oli tällöin Perrier. Muutaman kerran historian aikana mainosvalot on sammutettu, mutta vain erityistapauksissa kuten Winston Churchillin ja prinsessa Dianan kuoltua. Toinen Piccadilly Circuksen nähtävyyksistä on 1892 valmistunut Shaftesburyn Memorial Fountain, joka esittää kreikkalaista Anteros- jumalaa.