The Shard

Pidätkö korkeista rakennuksista sekä mielettömistä näköaloista? Tässä tapauksessa sinun on pakko sisällyttää the Shard vierailukohteeksi Lontoon matkasi aikana. Pilvenpiirtäjä on noin 310 metriä korkea, mikä tekee siitä Länsi- Euroopan korkeimman rakennuksen. Rakennuksen 73. kerroksessa on useita näköalapaikkoja sekä 360 asteen upeat näkymät yli Lontoon!

Upea näkymä yli Lontoon

Kerroksista 68, 69 ja 72 löytyy näköalatasanteet ja viimeiseksi mainitussa on myös ulkotasanne paljaan taivaan alla. Tämän yläpuolella on ainoastaan masto - joten vieraillessasi tällä ulkoterassilla olet toisin sanoen niin korkealla ylhäällä kuin mihin Lontoossa ja koko Iso- Britanniassa on mahdollista päästä.

Sisäänpääsylippusi the Shardiin vie sinut hissillä kerrokseen 68 kun olet ensin vaihtanut hissiä 33. kerroksessa. Täältä pääset eteenpäin aina ylemmille näköalatasanteille. Jos ostat yhdistelmälipun, voit vierailla pilvenpiirtäjässä kahdesti – ensin päiväasaaikaan ja toisen kerran illalla. Lontoon hehkuvien valojen näkeminen ilta-aikaan on yhtä upea kokemus kuin kaupungin näkeminen päivänvalossa. The Shardissa on useita toimistotiloja, joitakin asuntoja, yli 200 hotellihuonetta, kauppoja sekä ravintoloita.

Historia The Shardin takana

The Shardin on suunnitellut italialainen arkkitehti Renzo Piano. Hän sai inspiraation ympäröivistä rautatiekiskoista ja tornin huippu muistuttaa laivan mastoa – kuin torni joka nousee Thames- joesta. Rakennus on upea ja siinä on 11 000 lasipaneelia, jotka heijastuvat ulkopuolelle eri tavalla riippuen siitä, millainen sää on. Tästä saakin mielikuvan, että koko rakennus muuttaa värejään aina säätilan mukaan.

Toinen nimi, joka on annettu pilvenpiirtäjälle on ”lasinen Shard” , koska sen ulkomuoto muistuttaa lasinsirpaleita. Shardia alettiin rakentaa vuonna 2009 ja se valmistui noin kolme vuotta myöhemmin – 2012. Tämä melko uusi rakennus on määrittänyt Lontoon kaupunkinäkymän uudelleen ja sen ikoninen ulkomuoto on jo muodostunut kansainvälisesti Lontoon symboliksi. Aikaisemmin tällä samalla paikalla sijaitsi 100 metriä korkea Southwalk Towers, joka valmistui vuonna 1976 mutta se purettiin vuonna 2007 tekemään tilaa huomattavasti modernimmalle The Shardille Southwarkin uudistuksen yhteydessä.