Tower Bridge

Kaunis kävelyreitti ja näkymät

Tornin ja taittuvan sillan välillä on kävelytie. Aikaisemmin silta avattiin usein läppien avulla, mutta nykyään silta avataan vain kerran tai kahdesti viikossa. Nykyisin korkeamastoiset laivat ovatkin harvinaisempi näky kaupungissa.
Kahden tornin välissä kulkeva kävelysilta mahdollistaa hämmästyttävän kauniit näkymät Lontooseen. Näky on kauneimmillaan illalla, kun sekä silta, että koko Lontoo ovat valaistuja. Osa kävelyteistä koostuu lasilattiasta, joka antaa oman säväyksensä sillan ylitykselle.

Tarina Tower Bridgen takana

Kaupungin kasvaessa kohisten 1800-luvun lopulla tarvittiin Lontooseen uusi silta. Lontoon ylin johto halusi, että silta pystyisi vastaamaan kaikkiin nykyaikaisiin mukavuuksiin joita nykyään vaaditaan esimerkiksi liikutettavien läppien ja hissien muodossa ketjujen sijaan. Samalla he kuitenkin halusivat, että silta sulautuisi muihin rakennuksiin. Arkkitehti Horace Jone ja insinööri John Wolfe Barry tekivät sillalle ulkonäön, joka vastasi keskiaikaista Towerin linnaa.

Rakennuksesta vastaava Stevenson päätti rakentaa teräsrakenteen, joka oli verhottu eteläisen Englannin suurilla graniittilohkareilla. Tämä tehtiin osittain sillan sovittamiseksi kaupunkikuvaan, mutta myös teräksen suojaamiseksi ruosteelta. Perustan valaminen aloitettiin vuonna 1886 ja silta vihittiin käyttöön kahdeksan vuotta myöhemmin.