Hyvä tietää: Lontoo

 • Pääkaupunki

  Lontoo
 • Valuutta

  Englannin punta (GBP)
 • Kieli

  Englanti
 • Väkiluku

  65 640 000
 • Aikaero

  -2 tuntia

Hyvä tietää

 • Lentoaika

  Suora lento Helsingistä Lontooseen n. 3 t.

  Kohteeseen on tarjolla useita eri lentovaihtoehtoja. Lentoajan näet varausvaiheessa.

 • Koe enemmän

  South Bank, Thamesin etelärannalla on useita kilometrejä pitkä rantakatu. Yhdistä veneretki joella ja kävely mm. Tate Modern -taidemuseolle ja Globe Theatrelle. Voit myös poiketa Bourough Marketilla, ruokamarkkinoilla joilla on monta hyvää lounaspaikkaa.

  London Walks on yritys, joka tarjoaa ohjattuja kävelyretkiä, eri teemojen mukaisia, sekä Lontoossa että sen ulkopuolella. Noin 1–2 tunnin kävelykierros maksaa noin 10 puntaa/hlö.

  Notting Hillin Kensington Church Streetillä on useita antiikkiliikkeitä ja antikvariaatteja. Oletko kiinnostunut ruuanlaitosta? Suosittelemme käyntiä Book for Cooksissa, joka on keittokirjoihin erikoistunut kirjakauppa.

  Klassiset teatterit kuten the Old Vic ja Shakespeare-teatteri The Globe yhdessä West Endin musikaaliteattereiden kanssa tekevät Lontoosta todellisen teatterinystävien eldoradon.

  Kävele Hyde Parkin läpi uudistetulle Kensington Palacelle, jossa Prinssi William perheineen nykyisin asuu. Palatsi oli aiemmin Prinsessa Dianan koti.

  Urheilusta kiinnostuneille Lontoo tarjoaa monia elämysmahdollisuuksia, kuten esim. jalkapallo-otteluita. Liput tulee hankkia etukäteen. Liput saattavat olla kalliita.

 • Autonvuokraus

  Voit vuokrata auton Lontoon lomallesi kauttamme.

  Lue lisää autonvuokrauksesta »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Lontoon julkinen liikenne, maailman vanhin metro ja tunnetut Lontoon kaksikerroksiset punaiset bussit, toimii erittäin hyvin. Paras ja edullisin tapa liikkua, ainakin mikäli olet aikeissa matkustaa enemmänkin bussilla ja metrolla, on ostaa Oyster Card, johon lataat valitun summan.

  Mikäli haluat välttyä jonottamiselta, voit ostaa kortin etukäteen netistä (Visitbritain.com), jolloin kortti postitetaan sinulle kotiin ja voit käyttää sitä heti metrossa kun saavut Lontooseen. Kortin voit ostaa myös lentokentältä tai metroasemalta.

  Lontoon neljältä kansainväliseltä lentokentältä (London Heathrow, Gatwick, Stansted ja London City Airport) pääset usealla eri tavalla keskustaan. Edullisin on metro, mutta voit käyttää myös junaa, bussia ja taksia. Lue lisää lentokenttien omilta sivuilta.

 • Lasten kanssa

  Monet Lontoon nähtävyyksistä ja puistoista sopivat myös lapsille: London Eye, Science Museum, London Zoo, London Aquarium, Kensington Gardenin leikkipuisto...

  On lapsesi sitten Harry Potter -fani tai ei, on Warner Brosin elokuvastudio Harry Potter -elokuvalavastuksineen varmasti mielenkiintoinen paikka. Varaa liput etukäteen netistä!

  Natural History Museumissa on tietysti dinosauruksia, kruununjalokiviä Towerissa ja Kew Gardenissa hyönteisjahti. Lontoossa kenelläkään ei tarvitse olla tylsää!

  Jos olet matkassa pienempien lasten kanssa, on hyvä suunnitella vierailua enemmän. Useimpiin nähtävyyksiin on jonoja ja monesti lastenvaunujen kanssa liikkuminen on vaikeaa – ei vähiten metrossa.

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Ravintoloiden ja muiden illanviettopaikkojen, konserttien ja teatteriesitysten tarjonta kaupungissa on loputon Lontoon kaltaisessa suurkaupungissa. Ruokaa on tarjolla jokaisesta maailman kolkasta, esimerkiksi Intiasta ja muista Englannin siirtomaista. Klassista englantilaista ruokaa on usein tarjolla pubeissa, ja monissa hotelleissa tarjoillaan loistelias Afternoon Tea.

  Mitä Lontoossa on kulloinkin tarjolla, selviää parhaiten lukemalla Timeout.com, Visitlondon.com/things-to-do/london-by-month tai Londontown.com sivustoilta. Lentokentältä ja useimmista hotelleista löydät myös Time Out -lehden, jossa on paljon hyviä vinkkejä.

 • Ostokset

  Lontoo on loputtomien ostosmahdollisuuksien kaupunki. Matka riehakkaalta Oxford Streetiltä rauhallisempiin New Bond Streetin merkkiliikkeisiin ei ole kuin muutama minuutti kävellen, mutta hintaero kengissä ja vaatteissa sitäkin suurempi. Regent Streetillä on mm. Hamleys-lelukauppa, kaikkien lasten suosikki!

  Camden Lockissa voit ihmetellä mielikuvituksellisia goottiluomuksia ja monilla markkinoilla vintagevaatteiden valikoima on runsas.

  Kauppojen aukioloajat vaihtelevat, mutta monin paikoin kaupat ovat avoinna 10–19 tai 9.30–20. Useimmat suuremmat kaupat Oxford Streetillä ovat avoinna jopa 9–21 maanantaista lauantaihin, ja sunnuntaisin hieman lyhyempään.

 • Aikaero

  Suomen aika - 2 tuntia.

 • Omatoimimatka

  Lontooseen lennetään retittilennolla, jollekin kaupungin kansainvälisistä lentokentistä: London Heathrow, Stanstead tai Gatwick. Reittilennot mahdollistavat valitsemaan matkan keston joustavammin.

  Kohteessa ei ole oppaitamme, mutta tavoitat heidät puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Kaksi viikkoa ennen matkaa, ja aina kotiinpaluuseen saakka.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.

 • Tärkeä tietää

  Valuutta ja luottokortit
  Englannin punta (GBP).
  Luottokortilla voi maksaa useimmissa paikoissa.

  Lisätietoja valuutasta ja vaihtokursseista saat pankeista ja rahanvaihtokonttoreista.