Hyvä tietää: Firenze

 • Pääkaupunki

  Rooma
 • Valuutta

  Euro (EUR)
 • Kieli

  Italia
 • Väkiluku

  60 600 000
 • Aikaero

  -1 tunti

Hyvä tietää

 • Rannat

  Viareggiossa, runsaan tunnin ajomatkan päässä Firenzestä, on pitkä, hieno hiekkaranta. Täällä on runsaasti myös kauppoja, ravintoloita ja ulkoterasseja.

 • Koe enemmän

  Tunnettu viinialue Chianti Classico sijaitsee Firenzestä suoraan etelään. Vuokra-autolla on kätevää tutustua Toscanaan ja käydä alueen viehättävissä kylissä, kuten Grevessä ja San Gimignanossa. Pidä silmällä mustaa kukkoa, Gallo Neroa, joka symbolisoi järjestäytyneitä viinitiloja.

  Vuorilla, Firenzestä pohjoiseen, sijaitsee viehättävä Fiesolen kylä kapeine kujineen ja viihtyisine toreineen. Kylästä on hieno näköala Firenzeen.

  Taide
  Firenze on taiteenystävien paratiisi. Medicin mahtavalla perheellä oli täällä keskeinen rooli yli 300 vuoden ajan. Hänellä oli palveluksessaan ajan parhaat arkkitehdit, taiteilijat ja käsityöläiset. Tänä päivänä kaupunki on yhä yhdistelmä komeaa historiaa ja vilkasta nykypäivää. Klassisesta eleganssista, josta kaupunki on aina ollut tunnettu, on nykypäivänä vastannut käsityöläiset ja taiteen luojat, kuten Salvatore Ferragome, Pucci ja Gucci.

  Uffizin taidegalleria
  Galeria degli Uffizi on Italian suosituin museo. Museossa on muutamia renessanssiajan tunnetuimpia teoksia. Uffizin taidegalleriassa vierähtää helposti puoli päivää, jopa useampi päivä. Tunnetut teokset löydät parhaiten museo-oppaan avulla, kuten Botticellin Venuksen syntymän, Michelangelon Pyhän perheen ja useita Leonardo da Vincin mestaritöitä. Museossa on suosittu kahvilaterassi, jonne on mukava istahtaa hetkeksi huilimaan. Täältä on hieno näköala Piazza della Signoralle, jonka keskellä komeilee Neptunuksen suihkulähde.

  Il Duomo
  Tuomiokirkko Santa Maria del Fiore, on vaikuttava nähtävyys. Tuomiokirkko on maailman neljänneksi suurin ja sen rakentaminen kesti yli 150 vuotta. Täällä on kauniita mosaiikkeja ja vaikuttavia marmoriverhoiluja. Mahtava kupoli on kaupungin taiteilijan Filippo Brunelleschin käsialaa. Lähellä tuomiokirkkoa sijaitsee "pieni" kastekappeli, jonka kauniissa katossa on mosaiikkeja 1200-luvulta ja 85-metrinen kellotorni.

 • Autonvuokraus

  Voit vuokrata auton Firenzen lomallesi kauttamme.

  Lue lisää autonvuokrauksesta Italiassa »

 • Liikkuminen lomakohteessa

  Peretola Florence Airport -lentokentälle on matkaa n. 5 km. Galileo Galilei International Airport -lentokentälle on n. 82 km.

  Firenzessä on helppo liikkua kävellen paikasta toiseen. Muista mukavat kengät!

 • Ravintolat ja iltaelämä

  Firenzessä täytyy ehdottomasti maistaa jättelöä. Bar Vivoli Gelateria sijaitsee Santa Crocen varrella, ja siellä tarjottavan jäätelön sanotaan olevan Italian parasta. Jäätelöbaareja on kaupungissa runsaasti, mm. Gelateria Badiani, Gelateria Banchi ja Gelateria La Carraia.

  Firenzessä on runsaasti ravintoloita ja iltaelämää. Täältä löytyy paikkoja joka lompakolle – kaikkea viinibaareista kahviloihin ja paikallisista trattorioista ravintoloihin. Täällä voit nauttia myös Italian vanhimman viinialueen Chiantin laatuviineistä.

 • Ostokset

  Firenzessä on monipuolinen ostostarjonta. Tarjolla on kaikkea Via Roman ja Via de Calzaiuolin merkkiliikkeistä edullisempiin vaihtoehtoihin.

 • Aikaero

  Suomen aika -1 t.

 • Turistivero

  Turistivero 3–5 euroa/hlö/yö maksetaan saavuttaessa hotellille. Vero koskee yli 10-vuotiaita matkustajia.

 • Valuutta ja luottokortit

  Euro (EUR).
  Luottokortit hyväksytään useimmissa paikoissa.

 • Omatoimimatka

  Firenzeen lennetään reittilennolla, mikä mahdollistaa joustavamman matkan pituuden.

  Lomakohteessa ei ole oppaitamme, mutta saat oppaisiin yhteyden puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Alkaen kaksi viikkoa ennen loman alkua, aina kotiinpaluuseen saakka.

 • Liikuntaesteiset

  Kaikilta hotellisivuiltamme löydät tietoa hotellin palveluista ja huoneista kohdasta ”Tietoa hotellista”. Mikäli hotellissa on liikuntaesteisille soveltuvia huoneita, löydät sieltä myös lisätietoja näistä huoneista.